Administratie

Primăria Municipiului Câmpia Turzii obține peste 11 milioane de euro prin PNRR pentru proiecte de dezvoltare

Primăria Municipiului Câmpia Turzii a semnat un nou contract de finanțare prin PNRR pentru proiectul "Realizare sistem inteligent de management urban", care va aduce 2.929.006,5 lei în plus pentru implementarea unui sistem de transport urban inteligent.

Proiectul include realizarea de treceri de pietoni inteligente, cu iluminare și avertizare pentru participanții la trafic în mai multe locații din oraș, precum și implementarea unui sistem de semaforizare și control al traficului.

În total, Primăria a obținut finanțare pentru opt proiecte de investiții prin PNRR, în valoare de 51.104.097,42 lei, inclusiv proiecte pentru reabilitarea clădirilor școlare, construirea unei creșe, unități locative și insule ecologice digitalizate.

În plus, Primăria intenționează să depună documentația pentru noi proiecte PNRR în zilele următoare, care se concentrează pe sistemul de învățământ preuniversitar din oraș.

Read more...

Site-ul de 50.000 de lei al Primăriei Câmpia Turzii a "crăpat" la o săptămână după lansare

Lansat cu "surle şi trambiţe" în urmă cu o săptămână, noul site al Primăriei Câmpia Turzii este inaccesibil! Pentru noua platformă Primăria Câmpia Turzii a cheltuit aproximativ 50.000 lei + TVA din bani publici.

Interesant este faptul că aceeaşi firmă a creat site-ul Primăriei Iaşi cu aproximativ 20.000 lei!

Aşteptăm cu interes o poziţie oficială a Primăriei Câmpia Turzii referitoare la inactivitatea portalului de jumate de miliard de lei vechi!

UPDATE 19:21: După câteva ore în care a fost offline site-ul a devenit din nou activ!

UPDATE 19:55: Site-ul a căzut din nou!

Read more...

Peste 3,3 milioane de lei pentru lucrări de investiții în beneficiul comunității din Câmpia Turzii

Astăzi au fost semnate două contracte de finanțare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, al Administrației Publice și al Fondurilor Europene.

Acestea vor asigura fondurile necesare unor lucrări de investiții pe care administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii le va demara în curând.

În primul rând este vorba despre un proiect de investiții în valoare totală de 2.876.369 de lei, al cărui obiectiv este „Modernizarea străzilor Ionel Floașiu, Nicolae Titulescu – tronson II, Zaharia Stancu – tronson II, Tudor Arghezi – tronson I și Nichita Stănescu”.

Proiectul este de o importanță vitală pentru dezvoltarea urbanistică și economică a cartierului Șarât, întrucât străzile prevăzute în obiectivul de investiții sunt străzi cu construcții noi.

Astfel, din punctul de vedere al dezvoltării durabile a municipiului, amenajarea străzilor va avea efecte pozitive, în special, prin: reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes, reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibil, reducerea cheltuielilor cu trenul de rulare, reducerea noxelor poluante și a prafului, creșterea gradului de accesibilitate la procesul de învățare a elevilor, reducerea timpului de intervenție a echipajelor de urgență și atragerea investitorilor.

Al doilea proiect pentru care s-a semnat contract de finanțare, prin PNDL este cel privind realizarea obiectivului de investiții: „Lucrări de intervenție privind reabilitarea imobilului din strada 1 Decembrie 1918, nr. 4, în vederea relocării Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor”.

Având în vedere starea de degradare a  spațiului în care SPCLEP își desfăşura activitatea, dar și a sumelor pe care administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii le cheltuia, anual, cu plata chiriei, reabilitarea fostei clădiri a Finanțelor în vederea relocării serviciului era una de importanță majoră pentru dezvoltarea durabilă a Municipiului Câmpia Turzii.

Așadar, contractul semnat astăzi pentru realizarea investiției în valoare de 477.066 de lei va asigura fondurile necesare efectuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii.

Edilul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a declarat:” Este o mare bucurie pentru mine şi pentru echipa pe care o conduc să ducem la îndeplinire un demers început în toamna anului trecut. Iată ca eforturile depuse pentru dezvoltarea municipiului Câmpia Turzii se concretizează prin semnarea contractelor de finanțare pentru cele două proiecte de investiții. Câmpia Turzii se dezvoltă şi creşte, iar cetățenii văd acest lucru în fiecare zi”

Astfel, prin activitatea sa recentă, administrația locală din Câmpia Turzii întreprinde toate eforturile permise de lege în vederea accesării de finanțări pentru realizarea de investiții în beneficiul cetățenilor și spre binele comunității locale.

Direcția Relații cu Comunitatea

Read more...

Serviciul Public Comunitar Local De Evidență a Persoanelor Câmpia Turzii s-a mutat în fosta clădire a Finanțelor Publice

Începând cu data de 2 noiembrie 2017, Serviciul Public Comunitar Local De Evidență a Persoanelor Câmpia Turzii își desfășoară întreaga activitate în sediul din strada 1 Decembrie 1918 - fosta clădire a Administrației Finanțelor Publice.

Serviciile de care populația beneficiază, sunt:
- primirea și eliberarea cererilor actelor de identitate
- primirea și eliberarea cererilor de stare civilă.

Programul cu publicul este:
Luni, Marți, Vineri- 8:30-16:30
Miercuri- 8:30-18:30

Informații suplimentare:
- 0264-365818-Serviciul Public Comunitar Local De Evidență a Persoanelor
- 0264-365716 - Starea Civilă
- portal web Câmpia Turzii- www.campiaturzii.ro
- e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

PRIMAR
Dorin Nicolae LOJIGAN

Read more...

VEZI cum se va schimba faţa oraşului în următoarea perioadă

Fiecare ciclu electoral, fiecare schimbare politică locală are o perioadă de tranziţie. În unele cazuri durează câteva luni, în altele se termină ciclul electoral şi primarul ales îşi dă seama că i se termină mandatul şi încă nu ştie de ce merge la lucru. În majoritatea cazurilor perioada de acomodare a noii echipe durează cam un an, iar acest lucru începe să fie vizibil şi la Câmpia Turzii. Lucrurile încep să se mişte, încet, dar se mişcă.

De aproape un an centrul oraşului a fost "spart": lucrări de proastă calitate stopate, alte lucrări care se desfăşurau greoi, gropi, pământ... . Toate acestea urmează să înceteze până în 1 Decembrie. Cel puţin aşa a declarat primarul Dorin Lojigan în conferinţa de presă susţinută azi. Lucrările de introducere sub pământ a cablurilor sunt pe terminate, urmând ca în perioada următoare stâlpii vechi şi cablurile să dispară, iar în zona centrală să rămână doar noii stâlpi care vor fi folosiţi pentru iluminat. Dispariţia vechilor stâlpi va obliga administraţia locală să regândească iluminatul festiv de iarnă, iar schimbarea, dacă va avea loc, va aduce un plus imaginii oraşului, cunoscut pentru iluminatul festiv.

O altă noutate e construcţia unui "Patinoar şi Skate Park". Documentaţia tehnică şi studiul de fezabilitate au fost deja scoase la licitaţie, iar conform informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei, ansamblul va avea 2000 de mp. Skate Park-ul va avea 6 rampe şi o zonă de protecţie cu gradene pe 2 rânduri. Patinoarul, pe lângă suprafaţa de patinaj, va avea vestiar, grupuri sociale şi spaţii tehnice.

Lucrările pentru construcţia de rampe de gunoi subterane e în plină desfăşurare. Platformele subterane vor avea aproximativ 10mp şi vor fi dotate cu 4 containere de 1100l pentru colectarea selectivă a deşeurilor, iar acţionarea acestora de va face cu un sistem hidraulic. 

Oraşul evoluează, dar noi, locuitorii, evoluăm odată cu el?

Read more...

În scurt timp permisele auto, paşapoarte, cazierele şi înmatriculările auto se vor face direct la Câmpia Turzii!

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, a anunțat azi, 20 octombrie 2017, în cadrul unei conferințe de presă, încheierea unui protocol de cooperare între Primăria Câmpia Turzii, Prefectura Județului Cluj și Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

Protocolul prevede mutarea sediului Poliției Câmpia Turzii în clădirea în care a funcționat Incubatorul de Afaceri (str. George Coșbuc, Nr. 24) și înființarea a trei puncte de lucru pentru:

- Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor
- Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple
- ghișeu pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice și juridice

Cu alte cuvinte, locuitorii din Câmpia Turzii și localitățile din împrejurimi nu vor mai trebui să meargă la Cluj-Napoca pentru a-și înmatricula mașinile, a elibera un cazier sau pașaport.

Să nu uităm că în ultimii 5-10 ani Municipiul Câmpia Turzii a pierdut pe rând punctele de lucru ale Finanțelor, Electrica, E-On Gaz, iar nu de mult sucursala Companiei de Apă Arieș a fost desființată!

Read more...

Câmpia Turzii bunului simț: DEMISIA, domnilor!

Sunt un cetățean care, pe lângă faptul că plătesc multe taxe la stat (de ordinul miilor de lei lunar), am și așteptări din partea aleșilor locali. Începând cu anul 2006 de când am împlinit 18 ani am participat la peste 70% din ședințele de consiliu local din Câmpia Turzii, iar pe măsură ce timpul trece, o problemă devine tot mai apăsătoare: companiile de stat care ar trebui să fie supuse consiliului local au ajuns să facă legea în oraș din cauza consilierilor locali angajați la respectivele companii.

Concret, Consiliul Local Câmpia Turzii a ajuns să fie într-un adevărat blocaj. Compania de Apă Arieș (CAA) va rămâne fără sediul actual din cauza contractului de chirie ce nu mai poate fi prelungit de către Consiliul Local datorită numărului prea mare de consilieri locali (și rude de gradul I ale acestora) care sunt angajați la CAA și care, dacă ar vota ar intra sub incidența incompatibilității.

De aceea, vă prezentăm lista consilierilor locali angajați la companiile de stat sau Primărie cărora, din bun simț și pentru buna funcționare a orașului, le cerem demisia de onoare.

Antal Iosif Adrian – soția angajată la Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA

Cîmpean Mariana – fiul angajat la Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA

Ciobanu Octavian Andrei – angajat la Primăria Câmpia Turzii, soția angajata la Compania de Apă Arieș SA

David Lică Gabriel – angajat la Compania de Apă Arieș SA, soția angajată la Compania de Apă Arieș SA

Ghemeș Sabin Marcel – soția angajată la Compania de Apă Arieș SA

Pătruțiu Mihail Iuliu – soția angajată la Primăria Câmpia Turzii

Rece Gheorghe Iulian – angajat la Compania de Apă Arieș SA

Tot Vasile Simion – angajat la Compania de Apă Arieș SA

Uiorean Monica – angajată la Compania de Apă Arieș SA

Varodi Ioan – angajat la Domeniul Public Câmpia Turzii SA, soția angajata la Compania de Apă Arieș SA

Cu alte cuvinte, 10 din 19 consilieri locali ar trebui să plece pentru ca activitatea Consiliului Local să se desfășoare fără să auzim sintagma „Domnule preşedinte, la acest proiect eu mă abţin de la dezbateri”. Oamenii care v-au votat v-au trimis acolo ca să munciţi, nu ca să vă abţineţi de la vot pentru a evita incompatibilitatea şi conflictul de interese!

Demisia de onoare domnilor!

Dacă una din persoanele de mai sus doreşte un drept la replică îl aşteptăm pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Read more...

Programul manifestărilor prilejuite de ZIUA DRAPELULUI - 26 IUNIE 2017

Iată programul manifestărilor de la Câmpia Turzii cu ocazia Zilei Drapelului:

Ora 10.00 - 10.30- Slujbă Religioasă

Ora 10.30 – 10.40:
• Deschiderea manifestărilor la Catargul din Piața Tricolorului

Fanfara „Promenada”–marş de întâmpinare.

• Întâmpinarea comandantului Bazei 71 Aeriană ”Gen. Emanoil Ionescu” Câmpia Tuzii

Fanfara „Promenada”-intonează Imnul de Stat al României.

• Arborarea Drapelului

Ora 10.40-10.45- Alocuțiunea reprezentantului Bazei 71 Aeriană ”Gen. Emanoil Ionescu” Câmpia Tuzii;

Ora 10.45–10.50- Alocuţiunea Domnului Dorin Nicolae LOJIGAN- Primarul Municipiului Câmpia Turzii;

Ora 10.50 –11.00- Constituirea dispozitivului de defilare și defilarea Gărzii de Onoare

Ora 11.00 – Închiderea manifestărilor

 

Read more...

Programul privind curăţenia în Municipiul Câmpia Turzii continuă

Programul privind curăţenia în Municipiul Câmpia Turzii, este în plină desfăşurare şi se continuă pe întreg parcursul anului 2017.

Activităţile de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare şi transport a deşeurilor este o prioritate pentru administraţia locală.

Compania de Salubritate Câmpia Turzii S.A. are calitatea de operator al serviciului public de salubrizare al municipiuului nostru şi execută activităţi în baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare, conform H.C.L nr. 75 din 2008 şi a actelor adiţionale încheiate la contract.

Beneficiari ai acestor servicii sunt cetăţenii municipiului Câmpia Turzii şi sunt plătite din bugetul local, de aceea, administraţia locală trasmite cetăţenilor un mesaj de conştientizare a faptului că orice acţiune în ceea ce priveşte nerespectarea unor reguli de bună practică privind depunerea deşeurilor menajere şi nemenajere în locurile special amenajate, selectarea acestora, neimplicarea în întreţinerea spaţiilor private şi publice, neimplicarea în demersurile de protejare şi înfrumuseţare a mediului ambiental, nu fac altceva decât să îngreuneze activităţile pe care le efectuăm.

În această săptămână au fost intreprinse activităţi de curăţat şi răzuit manual rigole, întreţinere a străzilor şi colectare a deşeurilor menajare pe străzile: Parcului, Şcolii, Şoferilor, 1 Mai, Teilor, tronsonul DN15,E60-zona MIG, până la Parohia Ortodoxă nr.3 Câmpia Turzii, Tudor Vladimirescu, Vulturilor, Izvorului, Rândunelei, Izlazului, F. Sârbu, Ciocârliei, Pârâului şi cartierele: Insulă şi Blocuri. Săptămâna se încheie cu acţiuni intreprinse pe tronsonul DN15, E60 zona Bisericii Ortodoxe nr.1 Câmpia Turzii până la ieşirea din municipiu spre Turda şi pe străzile Memorandumului, Viitorului, 9 Mai şi George Enescu.

Serviciul Investiţiii din cadrul instituţiei urmăreşte îndeaproape executarea acţiunilor din cadrul programului.

Dorim ca împreună cu dumneavoastră să diminuăm în fiecare an sumele alocate din bugetul local pentru salubrizarea oraşului. Însă, acest demers se realizează şi prin implicarea dumneavoastră: aplicarea cu stricteţe a regulilor privind protecţia mediului înconjurător, de respect al dumneavoastră faţă de propria persoană şi implicit faţă de toată comunitatea.

Proiectul „FII RESPONSABIL, FII PARTENERUL MEU!” din Programul „CÂMPIA TURZII ESTE A NOASTRĂ, A TUTUROR!„, s-a născut ca o necesitate de a conştientiza că într-adevăr, CÂMPIA TURZII, ESTE A NOSTRĂ, A TUTUROR! AVEM BUNĂVOINŢĂ ŞI RESPECTĂM ASTA!

Direcţia Relaţii cu Comunitatea

Read more...

Angajații Primăriei au serbat Ziua Iei

Pe 24 iunie, odată cu Sânzienele, sărbătorim portul popular, mai exact Ziua Universală a Iei.

În semn de respect al simbolului creativităţii spaţiului românesc, angajaţii Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, astăzi, 23 iunie 2017, au hotărât să o îmbrace.

Mai mult de atât, în data de 22 iunie 2017, a avut loc o cununie civilă. Tinerii căsătoriţi au solicitat Primarului Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan să le oficieze căsătoria în straiele portului popular românesc.

Direcţia Relaţii cu Comunitatea

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time