Meteo 19-25 octombrie 2016: Află ce surprize ne mai pregătește vremea în această toamnă

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai rece fata de normal din punct de vedere termic si foarte mohorat sub aspectul vremii pana marti dimineata cand si temperaturile au crescut putin, iar conditiile de ploaie s-au diminuat.Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre  7-13 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai rece cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice.Aerul rece subpolar dominant si intrat acum 2 saptamani nu si-a slabit din intensitate pe parcursul ultimului interval.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat zilnic exceptia facand vineri si sambata, inregistrandu-se un total de precipitatii de 59 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel pe parcursul ultimului interval am avut parte de o informare meteo si un cod galben de ploi.Precipitaiile au insumat o cantitate destul de mare strangandu-se echivalentul cu necesarul pe 25 zile de octombrie.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile sa aiba sanse de aparitii mai mari sambata, duminica si luni in rest vremea urmand sa fie frumoasa si stabila.Temperaturile vor marca o crestere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 12-15 grade.Blocajul masei de aer mai rece care a generat temperaturile scazute din ultimele 2 saptamani se pare ca va fi inlocuit brusc dupa 28 octombrie cu un anticiclon de origine sahariana care va aduce temperaturi cu pana la 5-6 grade peste normalul perioadei.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 17 octombrie când maxima a urcat la 7 grade, minima atingând 3 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 15 octombrie când maxima a ajuns la 13 grade, minima coborând la 6 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 6 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 10 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ la fel pana luni, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mai bogate cantitativ.

În intervalul 19- 25 octombrie vremea va fi mai rece fata de normal cu 1-2 grade,iar sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici cu exceptia zilelor de sambata, duminica si luni.Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 12 si 15 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normal.Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 3, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 19 octombrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 6 ore, maxima oprindu-se la 12 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 20%,.Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 6 ore pe cer. Sanse de precipitatii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 12 km/h din directia V. Temperatura maximă va creste fata de ziua precedentă si va atinge 14 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 4 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Vineri, 21 octombrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 20% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 15 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 5 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va deveni urata cu sanse de 95% de precipitatii destul de bogate cantitativ, si o maxima constanta de 15 grade Celsius, vânt slab de 12 km/h din directia V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 6 grade pe fondul aceleiasi ploi continue.

Duminica 23 octombrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 2 ore, iar cerul va fi in general noros, sanse de precipitatii 70%.Vântul va sufla slab cu viteză de 16 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 14 grade. Noaptea minima va coborî până la 5 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul noros care se va degaja treptate.Regimul termic va fi relativ constant, datorita aceleiasi mase de aer mai rece intrate o data cu ultimul ciclon puternic ce a traversat Romania, Maximă de 13 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 3 ore.Sanse de precipitatii 60%.Noaptea va aduce o minimă de 2 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 12 grade Celsius maximă, vânt slab de 12 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse mici de precipitatii.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi frumoasa si stabila pana sambata, cand un nou ciclon va traversa Romania, lasand precipitatii destul de bogate cantitativ cu precadere in ziua de sambata.Sunt posibile ploi ce vor insuma 20-25l/mp.

- abateriile pozitive ale temepraturilor medii vor reveni abia dupa 28 octombrie, iar pana atunci ne vom situa sub normele climatologice cu 1-2 grade.

- la altitudini mai mari de 1400m precipitatiile ce vor urma se pot tranforma in lapovita si ninsoare, cu depunere de strat de zapada.

Read more...

Facturile CAA se pot plăti acum și prin intermediul rețelei un-doi Centru de plăți

Clienții Companiei de Apă Arieș îşi vor putea plăti de acum facturile, sigur şi rapid, prin intermediul terminalelor un-doi Centru de plăți. Pe lângă modalitățile de plată existente, prin intermediul casieriilor, plata prin bancă sau punctele de încasare Paypoint și Payzone, facturile se vor putea achita și prin intermediul rețelei un-doi Centru de plăți, o metodă foarte practică și comodă de plată. Consumatorii CAA din tot arealul de deservire își vor putea plăti facturile foarte aproape de casă, ceea ce reprezintă un plus de confort și economie de timp.

      Puncte de încasare un-doi Centru de plăți din arealul de deservire CAA:

Nume Adresa Localitate
Euro Tel RHCI SRL Str. Andrei Mureșanu, Nr. 2 Câmpia Turzii
Leco Poiana SRL Str. Constructorilor FN Câmpia Turzii
Leco Poiana SRL Str. Oțelarilor FN Câmpia Turzii
Leco Poiana SRL Str. Republicii, Nr. 8 Câmpia Turzii
Leco Poiana SRL Str. Vânătorilor, Nr. 3 Câmpia Turzii
Dal Onicaș SRL-D Str. Principală, Nr. 307 Ceanu Mare
Dal Onicaș SRL-D Str. Principală, Nr. 413 A, Sc. 2 Ceanu Mare
Glisor Impex SRL Sat. Luna,  Nr. 519 Luna
Madrigal Comerț SRL Mihai Viteazul, Nr. 442 Mihai Viteazul
Leco Poiana SRL Str. Principală, Nr. 223 Tritenii de Jos
Ams Taxi 2008 SRL Str. Ion Rațiu,  Nr. 107 Turda
Cuc Dumitru SNC Str. Hațegului Nr. 1 Turda
Erdo Pan Comexim SRL Str. Tineretului, Nr.6 A Turda
Esia Mld SRL Str. Ioan Opriș, Nr. 1, Bl. B1, ap. 1, parter Turda
Euro Gsm Impex SRL Str. Republicii, Nr. 8 Turda
Los Chicos SRL Str. Republicii,  Nr. 13-14 Turda
Luc Floriana SRL Str. Libertații, Nr. 9, ap 4 Turda
Mio Trans SRL Str. General Dragalina, Nr. 59 Turda
R & D  Autoturismul SRL Str. Simion Bărnuțiu, Nr. 1 Turda
Călian Rodica PFA Sat. Ceanu Mic, Nr.67 Tureni
Crișan F Ileana II Str. Principală, Nr. 254 Tureni
Miktim SRL Str. Principală, Nr. 77 A Tureni
Leco Poiana SRL Str. Principală, Nr. 1174 Viișoara
Panamond SRL Str. Principală, Nr. 93 Viișoara

 

Serviciul Comunicare/PR

Read more...

Datorită unei avarii la rețeaua electrică este posibil ca unii consumatori ă fie afectați de întreruperea furnizării apei potabile sau presiune scăzută

Datorită unei avarii la rețeaua electrică este posibil ca unii consumatori, din cartierele Micro I, Micro II, Micro III, și str. 22 Decembrie 1918, în special de la etajele superioare ale blocurilor, să fie afectați de întreruperea furnizării apei potabile sau presiune scăzută.

Această situație este cauzată de lucrări la rețeaua electrică ce alimentează uzinele de apă de la Cornești și Mihai Viteazul. Echipele de intervenție ale S.C. Electrica Furnizare S.A. se află în teren la această oră și fac toate diligențele necesare pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil avariile.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate.

Serviciul Comunicare/PR

Read more...

Vitan Alex şi Coc Adrian, locul II la Cupa ″CSO Cugir″ la box

Sâmbătă, 1 octombrie, în Sala de Sport a Colegiului Național ″David Prodan″  s-a desfăşurat a III-a ediție a Cupei ″CSO Cugir″ la box, competitie care a adunat sportivi de la 5 cluburi din țară, meciurile disputându-se la categoriile copii, cadeți, juniori, tineret şi seniori.

Debutul evenimentului i-a avut în prim plan pe antrenorii celor cinci cluburi participante, printre care s-au numarat antrenorii CSM Campia Turzii – Gheorghe Roşca şi Florin Ionuț, acestia primind din partea organizatorilor Cupa de Excelență.

La acest concurs Clubul Sportiv Municipal Câmpia Turzii s-a prezentat cu doi pugilişti. La categoria 44 kg, cadeți, Vitan Alex şi-a încrucişat mănuşile cu Bogdan Malita de la Basti Box Salonta. Sportivul din Câmpia Turzii a pierdut la puncte şi s-a clasat pe locul II.

″Vitan Alex are 40 kg, dar fiindcă nu a avut adversar la această categorie am hotărât să boxeze la 44 kg. A întâlnit un pugilist foarte bun din Salonta, medaliat la Cupa României de anul acesta. Arbitrii au văzut 2-1 pentru sportivul din Salonta, eu zic că a fost exact invers, dar dacă asta a fost decizia arbitrilor nu contest″ a precizat antrenorul Florin Ionuț.

La categoria 52 kg, seniori, Coc Adrian a pierdut în fața lui Alexandru Turlea de la CSO Cugir şi s-a întors, de asemenea, cu locul II.

″Pentru noi a fost prima competiție după o lungă perioadă de pauză. Îmi pare rău pentru rezultatul lui Vitan care a făcut un meci foarte bun, dar arbitrii au văzut altceva. În noiembrie vom participa la Campionatul Național de Cadeți cu acest sportiv, la o categorie mai joasă, 38 kg, şi sperăm să ne întoarcem cu o medalie. Până atunci sper să avem cât mai multe meciuri, să organizăm antrenamente comune de pregătire şi să mai participăm la competiții″, a încheiat antrenorul CSM Câmpia Turzii.

Read more...

Voleibalistii au inceput seria meciurilor amicale la Dej

Sambata, 1 octombrie, in prima partida de verificare inainte debutului noului sezon competitional, voleibalistii CSM Campia Turzii au intalnit in deplasare, la Dej, colega de serie din Divizia A2, respectiv formatia Centrului National de Excelenta Lapi.

Meciul a fost unul disputat, ambele echipe rulandu-si in totalitate loturile, iar in final echipa dejeana s-a impus la limita in cinci seturi. Pentru formatia condusa de Dan Remes, acest test a fost unul util, deoarece acesta a putut sa vada nivelul la care se afla jucatorii pe care ii pregateste.

In cadrul echipei au debutat in aceasta partida si noiile achizitii Daineanu si Campeanu, cei doi reusind intr-un scurt timp sa se integreze cu brio in randurile formatiei. Antrenorul-jucator Dan Remes a folosit la meciul cu formatia dejeana, urmatorul lot de jucatori: Vanca, Andries, Campeanu, Daineanu, Valean, Ivan, Hasmasan (libero).

Pana la prima partida oficiala ce va avea loc pe 15 octombrie, pe teren propriu cu formatia din Zalau, se incearca disputarea a inca doua meciuri amicale.

Read more...

Premiu special pentru Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, după zece ani de performanță

Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii a obținut miercuri, 5 octombrie, în cadrul Galei Excelenței în Educație, în cadrul secțiunii „Premii speciale pe unităţi”, premiul pentru implicarea în dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic. 

Directorul instituției de învățământ, Paula Bozdog a primit acest premiu, celebrând odată cu această reușită, zece ani de directorat. 

„Premiul obținut la această gală este rodul muncii ultimilor zece ani și este meritul întregului colectiv: cadre didactice, personalul didactic auxiliar, chiar și personalul nedidactic, pentru că nu putem să obținem astfel de rezultate dacă nu suntem o echipă. De asemenea, este rodul muncii catedrelor tehnice, în special a catedrei de electrotehnică. De când sunt director, nu a existat an în care să nu obțină premii sau mențiuni la fazele naționale ale olimpiadelor tehnice interdisciplinare. Le mulțumesc din suflet tuturor și îmi doresc să mergem în continuare ca o echipă, ca un colectiv unit și să obținem și alte premii”, a declarat Paula Bozdog, directorul Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu”, la finalul galei.

În cadrul evenimentului au fost premiați în mod individual reprezentanții catedrei de electrotehnică: Marcel Man și Cornel Corovei, pentru rezultatele obținute anul acesta în cadrul „Olimpiadei la disciplinele din aria curiculară tehnologii”, domeniul: Electric, Electronic, Electrotehnic, Electromecanic, pe faza națională. 

„Ce mai mare satisfacție a noastră ca dascăli e atunci când olimpicii noștri se întorc și ne mulțumesc pentru ceea ce au devenit. Nu există satisfacție mai mare! Am avut olimpici inclusiv dintre elevii de pe ruta progresivă, elevi de la profesională, care au trecut la liceu, elevi care au fost admiși la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca cu ajutorul rezultatelor obținute la olimpiadele naționale. Ce poți să își dorești mai mult decât să vezi că ai reușit prin munca ta să îi schimbi destinul unui om și să îi oferi o șansă?”, a declarat Marcel Man.

„Am constatat, dacă ar fi să facem bilanțul pe ultimii zece ani, că olimpicii noștri nu provin neapărat din Câmpia Turzii. Să ai elevi din localități de care nu a auzit nimeni: Pădureni, Dosul Napului, Valea lui Cati , Triteni Hotar sau Călărași Gară, care își doresc să facă performanță, e impresionant! ”, a spus Cornel Corovei. 

Elevul Tokes Attila Lehel, din comuna Viișoara, pregătit de Marcel Man și Cornel Corocei a obținut anul acesta locul II la faza națională care avut loc la Brașov, în perioada 18-22 aprilie, în timp ce anul trecut a obținut locul I.

 

Read more...

Meteo 5-11 octombrie 2016: Află ce vreme de toamnă vom avea în continuare la Câmpia Turzii

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai cald fata de normal din punct de vedere termic si foarte frumos sub aspectul vremii pana duminica seara cand si temperaturile au scazut accentuat, iar conditiile de ploaie s-au inmultit.Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 14-25 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice.Racirea survenita luni a fost foarte puternica, astfel incat temperaturile au ajuns sa fie mai scazute cu 2-3 grade fata de normal, marti dupa-masa.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de luni dimineata, inregistrandu-se un total de precipitatii de 26 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel luni si marti am avut parte de o informare meteo privind racirea accentuata si  precipitatiile, iar acestea au insumat o cantitate destul de mare strangandu-se echivalentul cu necesarul pe 10 zile de octombrie.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile sa aiba sanse de aparitii mai mari joi si vineri in rest vremea urmand sa fie frumoasa si stabila.Temperaturile vor marca o crestere incepand de joi, maximele incadrandu-se intre 9-14 grade.Septembrie 2016 a fost o luna de toamna destul de atipica, in care orele de soare au fost cu 50% mai multe decat in mod normal.Dealtfel precipitatiile cazute au fost deficitare cu 25% fata de normele climatlogice, iar temperaturile au fost mai mari cu 3.8 grade.Lipsa indelungata a ciclonilor si blocajul anticiclonar balcanic se pare ca vor fi caracteristice si urmatoarei perioade.Totusi dupa 15 octombrie precipitatiile bogate vor reveni coraborate cu o scadere a temperatruilor.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 4 octombrie când maxima a urcat la 14 grade, minima atingând 2 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 2 octombrie când maxima a ajuns la 25 grade, minima coborând la 12 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 11 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 23 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de greu de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ la fel pana luni, diferentele de temperatura au fost totusi mai mari si precipitatiile cazute au fost mult mai bogate cantitativ.

În intervalul 5 - 11 octombrie vremea va fi mai rece fata de normal cu 2-3 grade,iar sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici cu exceptia zilei de joi si vineri. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 9 si 14 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme destul de rece. Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 4, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 5 octombrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 3 ore, maxima oprindu-se la 9 grade Celsius, in scadere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 17 km/h din direcţia N-V. Sanse de precipitatii 40%,.Noaptea, termometrul va coborî până la 1 grad pe fondul unui cer innorat.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 2 ore pe cer. Sanse de precipitatii 60%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 16 km/h din directia V. Temperatura maximă va creste fata de ziua precedentă si va atinge 11 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 0 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Vineri, 7 octombrie, aspectul vremii va fi următorul: cer innorat, cu probabilitate de 70% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 10 km/h din directia V. Minima va coborî până la 2 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa cu cer in general variabil, si o maxima constanta de 11 grade Celsius, vânt slab de 14 km/h din directia V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 3 grade pe fondul aparitiei cetii. Sansele de precipitaii pe timpul zilei vor fi de 30%.

Duminica 9 octombrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 4 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 20%.Vântul va sufla slab cu viteză de 13 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 12 grade. Noaptea minima va coborî până la 2 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita aceleiasi mase de aer mai rece intrate o data cu ultimul ciclon ce a traversat Romania, Maximă de 12 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 4 ore. Noaptea va aduce o minimă de 2 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 14 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse mici de precipitatii.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va deveni frumoasa si stabila abia de sambata

- urmeaza un weekend cu vreme racoroasa in care maximele nu vor depasi 11-12 grade.

- abateriile pozitive ale temepraturilor medii vor reveni abia intre 15-20 octombrie, iar pana atunci ne vom situa sub normele climatologice cu 3-4 grade.

- la altitudini mai mari de 800m precipitatiile ce vor urma se pot tranforma in lapovita si ninsoare, fara depunere insa de strat de zapada.Aceste manifestari al iernii atat de devreme sunt atipice, dar vor caracteriza o toamna lunga si o iarna blanda si umeda.

Read more...

Primăria a deschis punct de colectare a donațiilor pentru sinistrații din colonia Goldiș

Primăria municipiului Câmpia Turzii anunţă deschiderea unui punct de colectare a donaţiilor pentru sinistraţii din colonia Goldiş, care au fost afectaţi de incendiul produs în data de 02.10.2016, urmare căruia au fost afectate 19 case şi aproximativ 80 de persoane au rămas fără adăpost. S-au luat toate măsurile de urgenţă în ceea ce priveşte adăpostirea lor pentru o perioadă determinată de timp, însă bunurile acestora au fost mistuite de foc. 

Cei care doresc să se implice în ajutorarea sinistraţilor, pot face donaţii de natură alimentară (cu condiţia să fie în termen de valabilitate şi neperisabile), nealimentară (în stare bună), inclusiv electrocasnice (în stare de funcţionare) sau se pot dona bani în contul deschis la BancaTransilvania, sucursala Câmpia Turzii, cont: RO28BTRLRONCRT0053700002.

Punctul de colectare a donaţiilor se află la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” Câmpia Turzii, în incinta fostei cantine sociale, şi funcţionează zilnic, în intervalul 10.00-16.00.

PRIMAR

Dorin Nicolae LOJIGAN

 

Read more...

Proiectul "Şcoală după şcoală" începe astăzi

Primăria municipiului Câmpia Turzii, împreună cu şcolile gimnaziale anunţă demararea proiectului ”Şcoală după şcoală”, începând cu data de 3 octombrie 2016. Programul se adresează unui număr de 100 copii din învăţământul primar, aparţinând următoarelor unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” şi  Liceul Teoretic „Pavel Dan”.

Programul "Şcoală după şcoală" este complementar activităţii şcolare obligatorii şi  oferă oportunităţi de învăţare formală şi nonformală, învăţare remedială şi accelerare a învăţării prin activităţi educative, recreative şi de timp liber. 

Activitatea se derulează în fiecare unitate de învăţământ, de luni până vineri, după   programul obligatoriu de şcoală, în intervalul orar 12.00-16.00.  Conţinutul  programului  este  stabilit de către fiecare unitate de învăţământ, fiind organizat şi desfăşurat prin intermediul cadrelor didactice specializate. 

Costul mesei va fi suportat de către părinţi, existând şi posibilitatea ca elevii să aibă pachet de acasă, iar plata cadrelor didactice va fi suportată din bugetul local, conform HCL nr. 89/2016, reducându-se astfel costurile familiei.

Prin intermediul acestui program, copiii vor beneficia de servicii educaţionale, programe de timp liber şi de supraveghere corespunzătoare. Părinţii, în calitate de beneficiari indirecţi ai programului, pot avea siguranţa că elevii se află sub supravegherea unor adulţi competenţi, care îi sprijină în pregătirea lecţiilor, derulând şi activităţi complementare educative. 

Fiind un început de drum, le dorim succes tuturor celor implicaţi şi îi asigurăm de întegul nostru sprijin!  

Serviciul Relaţii Publice

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time