Dorin Lojigan: "Am ales să rămân Primar al Municipiului Câmpia Turzii și să continuăm să muncim aici, împreună pentru orașul nostru și pentru FIECARE"

Ca urmare a discuțiilor purtate la nivelul organizației PNL Cluj cu privire la stabilirea candidaților pentru Camera Deputaților cu prilejul alegerilor care vor avea loc la sfârșitul acestui an, doresc să vă informez că am fost propus și votat de către colegii mei pe un loc eligibil pe această listă și pentru asta le mulțumesc. Încrederea lor ma onorează. 

Totodată, îmi este clar că acesta nu a fost și nu este încă obiectivul meu... Câmpia Turzii însă este. 

Îmi doresc să recompensez încrederea pe care mi-ați conferit-o la alegerile locale și să bifez împreună cu echipa pe care o am alături toate acele obiective pe care le-am prezentat în campania electorală și nu numai acelea. Nu am facut-o atunci ca să dea bine, ci mi-am propus acele obiective pentru că sunt realizabile și înspre binele orașului și al nostru, al tuturor. Și sunt convins că datorăm acestui oraș un alt traiect! 

Prin urmare, am ales să rămân Primar al Municipiului Câmpia Turzii și să continuăm să muncim aici, împreună pentru orașul nostru și pentru FIECARE.

Președinte PNL

av. Dorin Nicolae LOJIGAN

 

Read more...

Meteo 21-27 septembrie 2016: Află cum va reuși vremea să ne surprindă în viitorul apropiat

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai cald fata de normal din punct de vedere termic si foarte frumos sub aspectul vremii pana luni cand si temperaturile au scazut accentuat, iar conditiile de ploaie s-au inmultit.Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 14-28 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice.Racirea survenita luni a fost foarte puternica, astfel incat temperaturile au ajuns sa fie mai scazute cu 5-6 grade fata de normal, marti dupa-masa.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de luni seara, inregistrandu-se un total de precipitatii de 43 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel luni si marti am avut parte de o informare cod galben de precipitatii,iar acestea au insumat o cantitate destul de mare strangandu-se echivalentul cu necesarul pe 15 zile de septembrie.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse de aparitii foarte mici, si vremea sa fie frumoasa si stabila pe tot parcursul perioadei.Temperaturile vor marca o crestere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 16-20 grade.Primele 20 de zile de septembrie au caratcterizat mai degraba o vreme de final de mai, inceput de iunie cu temperaturi agreabile fara ploi.Totusi toamna si-a intrat in drepturi de luni seara, iar pentru urmatoarele saptamani rarerori vom mai depasi 21-22 de grade.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 20 septembrie când maxima a urcat la 14 grade, minima atingând 5 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 17 septembrie când maxima a ajuns la 28 grade, minima coborând la 15 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 14 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 23 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mare si destul de greu de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ la fel pana luni, diferentele de temperatura au fost totusi mai mari si precipitatiile cazute au fost mult mai bogate cantitativ.

În intervalul 21 - 27 septembrie vremea va fi mai rece fata de normal cu 3-4 grade,iar sansele ca precipitatiile sa apara sunt foarte mici cu exceptia zilei de sambata.Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 16 si 20 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme destul de rece.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 5, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 21 septembrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 7 ore, maxima oprindu-se la 16 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 14 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 10%,.Noaptea, termometrul va coborî până la 5 grade pe fondul unui cer senin.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 7 ore pe cer. Sanse de precipitatii 0%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 16 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi constanta fata de ziua precedentă si va atinge 16 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 6 grade pe fondul unui cer variabil.

Vineri, 23 septembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 17 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 11 km/h din directia V. Minima va coborî până la 7 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa cu cer in general variabil, care se va innora progresiv spre dupa-amiaza si o maxima in crestere de 18 grade Celsius, vânt slab de 13 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 6 grade pe fondul unui cer in degajare.Probabilitatea ca indeosebi dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sa fie prezente: grindina, vant puternic si descarcari electrice este de 70%.Precipitatiile ar putea insuma 10-15 l/mp

Duminica 25 septembrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 8 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 10%.Vântul va sufla slab cu viteză de 13 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 19 grade. Noaptea minima va coborî până la 7 grade Celsius pe fondul unui cer variabil.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita aceleiasi mase de aer mai rece intrate o data cu ultimul ciclon ce a traversat Romania, Maximă de 19 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 8 ore. Noaptea va aduce o minimă de 7 grade si un cer in degajare.Sunt posibile  fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice,  sansele ca acestea sa apara fiind de 20%.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 20 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10%.Dimineata un nou fenomen specific anotimpului in care ne aflam isi va face aparitia: ceata Aceasta se va disipa dupa orele 9-10, iar soarele va străluci 7 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 8 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse mici de precipitatii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa, dar mai rece decat normele climatologice pentru finalul de septembrie.

- urmeaza un weekend cu vreme destul de schimbatoare sambata, insa duminica se anunta a fi perfecta.

- se pare ca vremea va redeveni calda si abaterile vor fi pozitive fata de normal abia dupa 4-5 octombrie, pana atunci urmand sa avem abateri negative

Read more...

Întrerupere furnizare apă potabilă în data de 10.08.2016 în municipiul Turda

Compania de Apă Arieș informează cetățenii despre posibilitatea întreruperii furnizării apei potabile sau presiune scăzută, în data de 10.08.2016, în municipiul Turda: zona Oprișani și cartierul Poiana.

Cauzele unei eventuale întreruperi sunt lucrările de remediere a avariei apărute la rețeaua de distribuție a apei potabile ce tranzitează zona Oprișani. Vă rugăm să vă faceți rezerve de apă. Avaria va fi remediată în cel mai scurt timp posibil.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate şi vă mulţumim pentru înţelegere.

 

Read more...

Întrerupere furnizare apă potabilă în data de 01 august 2016 în municipiul Turda

Compania de Apă Arieș anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 01.08.2016, în municipiul Turda: cartierul Micro II, Micro III și Poiana.

Întreruperea este cauzată de  o avarie la rețeaua de distribuție a apei potabile ce tranzitează zona. Avaria va fi remediată în cel mai scurt timp posibil.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate şi vă mulţumim pentru înţelegere.

Read more...

Mesajul viceprimarului Róbert Szabó cu ocazia începerii noului an școlar

De fiecare dată, prima zi de şcoală din viaţa unui elev, este trăită cu emoţie şi provocare. Pentru acest an şcolar 2016-2017, îmi exprim încrederea, că alături de profesorii dumneavoastră veţi excela în rezultate foarte bune la învăţătură.

Vă doresc, să fiţi sănătoşi, motivaţi, curioşi şi receptivi la sfaturile oferite de îndrumătorii, profesorii şi părinţii voştri. Mult succes în noul an şcolar!

 

Viceprimarul Municipiului Câmpia Turzii,

Róbert-István SZABÓ

Read more...

Meteo 7-13 septembrie 2016: Vara s-a hotărât să mai rămână o perioadă la Câmpia Turzii

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai cald fata de normal din punct de vedere termic si foarte frumos sub aspectul vremii pana luni cand si temperaturile au scazut putin, iar conditiile de ploaie s-au inmultit. Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 25-28 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 2-3 grade, fata de normele climatologice.Racirea survenita luni seara a fost mica, astfel incat temperaturile si-au reluat cresterile de marti dupa-masa.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de luni seara, inregistrandu-se un total de precipitatii de 18 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel luni am avut parte de o informare de precipitatii,dar acestea nu au insumat o cantitate foarte mare strangandu-se echivalentul cu necesarul pe 7 zile.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mari de aparitii aproape nule, si vremea sa fie frumoasa si stabila pe tot parcursul perioadei. Temperaturile vor marca o crestere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 27-30 grade.Vara anului 2016 a fost o vara destul de atipica, in care precipitatiile au fost foarte bogate ele depasind cu 35% normalul, iar temperaturile per ansamblu au fost mai scazute cu 1.7 grade Celsius. Totusi acest trend se pare ca va fi inversat in aceasta toamna, cand din ultimele prognoze reiese ca temperaturile vor fi mai mari cu aproximativ 3 grade, iar precipitatiile vor fi deficitare cu aproximativ 20-30%, asadar vom avea o tomana lunga, calda si frumoasa fara ploi multe.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 5 septembrie când maxima a urcat la 25 grade, minima atingând 11 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 4 septembrie când maxima a ajuns la 28 grade, minima coborând la 15 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 3 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 17 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ la fel, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mai bogate cantitativ.

În intervalul 7 - 13 septembrie vremea va fi apropiata de normal,cu sanse ca precipitatiile sa apara apropae zilnic. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 24 si 28 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme mai calda cu 5-6 grade fata de normal.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 6, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 7 septembrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general senin, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 9 ore, maxima oprindu-se la 30 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 17 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 0%. Noaptea, termometrul va coborî până la 12 grade pe fondul unui cer senin.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 9 ore pe cer. Sanse de precipitatii 0%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 12 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi constanta fata de ziua precedentă si va atinge 30 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 13 grade pe fondul unui cer variabil.

Vineri, 9 septembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadeere fata de joi, ajungând la 29 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 13 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa cu cer in general variabil si o maxima in crestere de 29 grade Celsius, vânt slab de 11 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 14 grade pe fondul unui cer variabil. Probabilitatea ca indeosebi dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sa fie prezente: grindina, vant puternic si descarcari electrice este de 20%.

Duminica 21 august va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 10 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 20%. Vântul va sufla slab cu viteză de 15 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 27 grade. Noaptea minima va coborî până la 14 grade Celsius pe fondul unui cer variabil.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita ploilor care-si vor face simtita prezenta spre seara. Maximă de 27 grade si vânt slab de 15 km/h din directia S-E. Soarele se va putea vedea pe cer 8 ore. Noaptea va aduce o minimă de 13 grade si un cer in degajare. Sunt posibile fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice, sansele ca acestea sa apara fiind de 40%.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 27 grade Celsius maximă, vânt slab de 14 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 30%. Spre dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Soarele va străluci 8 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 13 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse mici de precipitatii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa si foarte calda pentru perioada in care ne aflam

- urmeaza un weekend cu vreme frumoasa si calda indesoebi sambata, atunci cand sansele de ploaie sunt minime.

- se pare ca dupa 23-24 septembrie vremea va deveni instalbila si mai rece, temepraturile urmand sa nu depaseasca 15-16 grade, dar nu pentru o perioada lunga de timp, asadar urmeaza cel putin 2 saptamani de vreme calda si frumoasa de care sa ne bucuram

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time