Program „Fii responsabil! Fii partenerul meu!” Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor! Perioada 15 martie - 15 aprilie 2017

Programul „Fii responsabil! Fii partenerul meu!” iniţiat în anul 2016, continuă şi are drept scop promovarea atitudinii civice prin implicarea cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale în acţiuni de voluntariat, ca partener al administraţiei locale.

Conştientizarea importanţei atitudinii participative, a implicării în activităţi ce ţin de buna funcţionare a comunităţii locale, precum şi importanţa protejării mediului înconjurător, sunt principalele obiective ale programului.

Implicarea cetăţenilor la acţiunile de protejare a mediului înconjurător, responsabilizarea acestora şi stimularea participării în demersurile iniţiate de administraţia locală constituie un exemplu de bună practică pentru comunitatea noastră.

Împreună cu dumneavoastră continuăm să fim un model de urmat pentru copiii şi tinerii noştri, educându-i să îngrijească spaţiul în care trăiesc, devenind astfel, adulţi responsabili!

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, invită toţi locuitorii oraşului, instituţiile, organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile de locatari/proprietari şi operatorii economici indiferent de forma de organizare, să se alăture demersurilor intreprinse de administraţia publică locală ca parteneri ai programului: ”Fii responsabil! Fii partenerul meu!”

În cadrul campaniei „Luna Curăţeniei de Primăvară - 2017”, care se derulează în perioada 15 martie - 15 aprilie ac., au loc acţiuni de curăţenie şi întreţinere a spaţiilor verzi, aleilor, imobilelor şi incintelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea cetăţenii, instituţiile şi operatorii economici.

Deasemenea, pentru asigurarea unui climat de ordine şi curăţenie, au fost deja demarate activităţile de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere pe întreg teritoriul localităţii. Acest tip de activitate continuă în perioada 20 martie - 4 aprilie 2017.

Adoptarea unei zone din municipiu în vederea igienizării şi amenajării spaţiului verde, de către persoane fizice sau juridice, este o nouă activitate din cadrul programului, care implică cetăţeanul la acţiuni de voluntariat şi responsabilizare civică. Administraţa publică locală recompensează persoanele fizice sau juridice ale căror zone adoptate se remarcă din punct de vedere estetic şi calitativ.

Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor! Fii partenerul nostru!

Dorin Nicolae LOJIGAN,

Primarul Municipiului Câmpia Turzii

Read more...

Rotary Câmpia Turzii prețuiește femeia

In data de  4 martie 2017, Club Rotary CT, in colaborare cu laboratorul de citologie vaginala Histopat Invest-dr. Simona Stolnicu, a  desfasurat in cadrul proiectului "Rotary pretuieste femeia" o ampla actiune de depistare a cancerului de col uterin in muncipiul Campia Turzii.

Echipa care a contribuit la buna desfasurare a acestui screening gratuit a fost alcatuita din: dr. Mahmud Alajmi, farm. Adelaida Haiduc, asistenta Lizelotte Bota, prof. Alexandra Crisan. In cadrul acestei actiuni,  dr.Mahmoud Alajmi a testat in cabinetul sau ginecologic un numar de 79 femei prin metoda frotiului cervical Babes-Papanicolau, urmand ca rezultatele sa fie comunicate si analizate la sfarsitul lunii martie. Scopul acestei actiuni este acela de a veni in sprijinul femeilor care au dorit sa se investigheze, dar din diverse motive nu au reusit si acela de a intocmi o statistica a riscului de aparitie a cancerului de col uterin in randul populatiei feminine din Campia Turzii.

Club Rotary CT doreste ca acest screening sa se desfasoare anual, in luna martie, in semn de omagiu si pretuire adus femeii. 

Read more...

Începe curățenia generală de primăvară la Câmpia Turzii

Primăria municipiului Câmpia Turzii în colaborare cu Compania de Salubritate S. A şi S.C Domeniul Public SA a început curăţenia generală de primăvară. 

În această perioadă se desfăşoară activităţi de întreţinere a străzilor: curăţat şi răzuit rigole, colectare şi transport deşeuri din 6 până în 17 martie a.c., precum şi toaletarea copacilor aflaţi pe domeniul public al Municipiul Câmpia Turzii, după următorul program:

SĂPTĂMÂNA I:

LUNI (06.03.2017) - Activitate de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere pe tronsonul DN15, E60 - zona MIG,  până la Parohia Ortodoxă nr. 3 Câmpia Turzii;

MARŢI - MIERCURI (07-08.03.2017) - Activitate de curăţat şi răzuit     manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere pe tronsonul DN15, E60 - zona Bisericii Ortodoxe nr. 1 Câmpia Turzii, până la ieşire din municipiul Câmpia Turzii spre Turda;

JOI - (09.03.2017) - Activitate de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere Cartier Insulă;

VINERI (10.03.2017) - Activitate de curăţat şi răzuit manual rigole, de       întreţinere  a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere Cartier Blocuri.

 

SĂPTĂMÂNA II:

LUNI-MARŢI (13-14.03.2017) - Activitate de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere  a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi     nemenajere Cartier Şarât;

MIERCURI (15.03.2017) – Activitate de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere Cartier Sâncrai;

JOI (16.03.2017) - Activitate de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere Cartier Lut şi tronsonul: Autogară – Cimitir şi Capela de pe str.I.Jianu ;

VINERI (17.03.2017) - Activitate de curăţat şi răzuit manual rigole, de întreţinere a străzilor, colectare, transport deşeuri menajere şi nemenajere pe tronsonul DN15, E60, zona centrală, pe traseul: Restaurant Apollo – Biserica Ortodoxă nr. 3 Câmpia Turzii.

 

Cu privire la cosmetizarea copacilor aflaţi pe domeniul public al municipiului nostru, vă facem cunoscut că până la sfârşitul lunii martie 2017 se finalizează toaletarea acestora.

Programul de lucru privind curăţenia generală în Municipiul Câmpia Turzii poate fi accesat şi pe site-ul www.campiaturzii.ro.  

În această activitate implicăm cetăţenii municipiului. Sugestiile privind activitatea de curăţenie generală a municipiul Câmpia Turzii se pot face la telefon:  0264 368 335 - Serviciul Investiţii, persoană de contact: Radu VAIDA şi telefon:  0264 368 004 - int.116 - Serviciul Poliţie Locală, persoană de contact: Marieta PUŞCAŞ, sau la sediul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, str. Laminoriştilor nr. 2-4.

 

Dorin Nicolae LOJIGAN

Primarul Municipiului Câmpia Turzii

Read more...

eXpress center angajează personal full time!

Vrei sa faci parte dintr-o echipa tanara? Vrei sa lucrezi intr-un mediu placut, dinamic alaturi de o echipa de profesionisti?

 

Program Full Time - contract pe perioada nedeterminata!

 

CERINTE OBLIGATORII: 

- cunostinte AVANSATE Windows 7, Microsoft Office, Acrobat Reader

- varsta: 20-35 ani

 

Descrierea postului:

- consultant vanzari in magazin de birotica/papetarie/cadouri/copy-center

- preia comenzi de la clienti (persoane fizice si juridice)

- executa modele pe calculator (carti de vizita, colaje foto,...)

- manevrabilitate si cunostinte in ultilizarea calculatorului, copiatoarelor,...

 

Trimite CV-ul in format EUROPASS insotit de o fotografie pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Job-urile sunt diponibile incepand cu aprilie 2017.

Read more...

Expoziție de miniaturi la Câmpia Turzii

În perioada 3-16 martie 2017, iubitorii de artă,  pot vizita standul expoziţional organizat de Asociaţia Artiştilor Plastici în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local a Municipiului Câmpia Turzii. 

Deschiderea vernisajului are loc vineri, 3 martie 2017, ora 18,00 la Palatul Cultural „Ionel Floaşiu”. 

Dorin Nicole LOJIGAN, Primarul Municipiului Câmpia Turzii, susţine această activitate în care artiştii se exprimă prin diversitatea culorilor şi textura materialelor.

„Evenimentul este dedicat tuturor celor care apreciază arta exprimată în miniaturi, creaţia artistică ca formă de manifestare şi exprimare sufletească, şi având în vedere faptul că ecest vernisaj este prima activitate de acest gen din prima lună a primăverii a acestui an, vă doresc o primăvară minunată, tuturor!” , declară edilul minicipiului. 

 

Read more...

Meteo 8-14 martie 2017: Află cum va fi vremea în următoarea perioadă

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp foarte cald, si destul de frumos sub aspectul vremii mai ales in a prima jumatate a perioadei, dar si la finalul intervalului. Temperaturile au fost destul de constante, doar unele dimineti fiind la lmita de sus a inghetului Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 13 si 19 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 10-12 grade fata de normele climatologice. Aerul cald mediteranean, intrat inca din ultimele zile ale lui februarie a fost insotit de vreme frumoasa fara fenomene meteo prea bogate. In ultimul interval nu am fost sub incidenta nici unui cod de fenomene periculoase lucru neintalnit de foarte mult timp. Totusi acest inceput de martie este foarte atipic, fiind cel mai cald de cand se fac masuratori in zona regiunii noastre.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere la mijlocul intervalului, astfel incat s-au inregistrat un total de precipitatii de 15 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada se modifca putin, urmand ca precipitatiile sa aiba sanse destul de scazute de aparitii vremea urmand sa fie frumoasa si destul de stabila cu exceptia zilelor de joi si marti. Temperaturile vor marca o scadere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 6 si 15 grade. Masa de aer cald care a generat temperaturile ridicate din ultimele 10 zile se pare ca va fi inlocuit pana la finalul intervalului cu o alta masa de aer mai rece de origine atlantica.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 2 martie când maxima a urcat la 13 grade, minima atingând 0 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 5 martie când maxima a ajuns la 19 grade, minima coborând la 8 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 6 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 19 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie, dar destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de similar din punct de vedere al aspectului, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mai slabe.

Februarie 2017 a fost o luna in ansamblu mai calda cu 2. 8 grade fata de normalul perioadei. Totusi la inceput temperaturile au fost extrem de scazute cu minime ce au ajuns pana la -21 grade. Finalul lunii ne-a surprins printr-o vreme extrem de calda cu temperaturi de 15-16 grade. Sub aspectul pluviometric a doua luna din an a fost cu 30% mai bogata in precipitatii. 90% din acestea au fost sub forma lichida, asadar stratul de zapada a fost efemer.

În intervalul 8-14 martie vremea va fi foarte calda la inceput, urmand ca apoi sa intre intr-un proces de racire ce va face ca temperaturile sa ajunga normale pentru perioada in care ne aflam. Sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici, cu exceptia zilelor de joi si marti. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 6 si 15 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme in medie mai calda fata de norme.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 3, măsurat în conditiile unui cer senin. Indicele de racire(IR) va fi destul de apropiat de temperatura reala datorita lipsei precipitatiilor si mai ales a vantului.

Miercuri, 8 martie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 4 ore, maxima oprindu-se la 15 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 12 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 20%, . Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer variabil. Sunt sanse medii ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii. IR diurn va fi de 15, iar cel nocturn de 1.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele nu va reusi sa straluceasca mai mult de 5 ore pe cer. Sanse de precipitatii 30%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 15 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă si va atinge 14 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 4 grade pe fondul unui cer variabi. Sunt sanse mari ca o ploaie in averse sa inceapa o data cu lasarea serii si sa dureze 2-3 ore, precipitatiile insumand 10-12l/mp. IR diurn 14, iar cel nocturn 3.

Vineri, 10 martie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, soare prezent pe cer fara nori 5 ore, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadere fata de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 14 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 2 grade. Sunt sanse mari ca o ploaia scurta sa inceapa o data cu lasarea serii. IR diurn 10, iar cel nocturn 1.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme mohorata, cu sanse de 30% de precipitatii, si o maxima in scadere la 9 grade Celsius, vânt slab de 13 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 1 grad pe fondul formarii cetii. IR diurn 8 si IR nocturn 0. Sunt sanse mari ca o ploaie scurta sa inceapa o data cu lasarea serii.

Duminica 12 martie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 3 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 40%. Vântul va sufla slab cu viteză de 10 km/h directia N-V, temperatura maximă va fi constnata fata de ziua precedentă oprindu-se la 9 grade. Noaptea minima va coborî până la 1 grad Celsius. IR diurn 8 si cel nocturn 0.

Prima zi a saptamanii va fi o zi cu cerul mohorat in care soarele va straluci 2 ore. Regimul termic va fi constant, datorita unei mase de aer mai rece venite din zona de vest a continentului. Maximă de 9 grade si vânt slab de 13 km/h din directia V. . Sanse de precipitatii 40%. Noaptea va aduce o minimă de 1 grad. Sunt sanse mari ca ploaia sa inceapa o data cu lasarea serii si sa continue pana la primele ore ale diminetii. IR diurn va fi 8, iar cel nocturn 0.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult noros, 6 grade Celsius maximă, vânt slab de 12 km/h de directie N-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 70% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mari de precipitatii. IR diurn 4, iar cel nocturn 0. Precipitatiile cazute in decursul zilei pot insuma 15-20 l/mp

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi mai calda si destul de stabila, dar mohorata pe tot parcursul intervalului de prognoza. Totusi o racire graduala se va produce, astfel incat la final vom avea parte de temperaturi normale

- la munte nu mai prea exista zapada suficienta pentru practicarea sporturilor de iarna in conditii bune in toate statiunile din zona, dar in perioada urmatoare stratul de zapada ar urma sa creasac cu 20-30 cm la peste 1400 m altitudine

Read more...

Diana Florescu: Expoziţie de artă personală

Sala mică a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii a găzduit, vineri 24 februarie 201, o expoziție de artă personală a domnişoarei Diana Florescu. Evenimentul a fost organizat de cercul de pictură de la Clubul Copiilor din Câmpia Turzii. A expus lucrări în grafică, în pictură şi acril. La acest vernisaj au participat d-nul Alexandru Picovici preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Turda, d-nul Mircea Viorel profesor la cercul de pictură Clubul Copiilor Câmpia Turzii şi Şandor Simona coordonatorul Clubului Copiilor Câmpia Turzii. De asemenea printre invitaţi au fost colegi de liceu, dar şi iubitori al acestei frumoase arte. Diana Florescu ne-a acordat un scurt interviu pentru cititorii ziarlui Câmpia eXpress.

 

R: Te rog să te prezinţi cititorilor ziarului Câmpia Express

Diana Florescu: Mă numesc Diana Florescu, am 17 ani şi sunt la Liceul Teoretic ,,Pavel Dan” în clasa a XI-a A.

 

R: De când cochetezi cu pictura?

Diana Florescu: De când am luat un creion, o cretă, o pensulă în mână am început să desenez şi să pictez. Părinţii mei spun că la 1 an şi jumătate desenam pe pereţi, pe reviste, pe astfalt etc... La grădiniţă încercam să redau cât mai multe scene din imaginaţia mea şi toate desenele aveau câte o poveste.

 

R: Unde ai învăţat să pictezi?

Diana Florescu: Mi-am dezvoltat talentul atât acasă cât şi la grădiniţă, şcoală şi în ultima vreme la Clubul Copiiilor, la cercul de pictură la d-nul profesor Mircea Viorel.

 

R: Care sunt tehnicile de lucru pe care le abordezi?

Diana Florescu: Am lucrări în grafică, în acuarelă şi acrilic. Pun accent pe detalii.

 

R: Care au fost primele expozitii pe care le-ai avut?

Diana Florescu:  La sfârşitul perioadei preşcolare doamna mea educatoare, Raica Viorica, mi-a organizat o expoziţie în cadrul grădiniţei cu aproximativ 40 de desene realizate de mine. De atunci nu am mai avut alta expoziţie până la cea organizată de Clubul Copiiilor.

 

R: Cu siguranţă cu un aşa talent ai beneficiat şi de premii. Poţi să ni le spui?

Diana Florescu:  Da, am luat mai multe premii. Premiul special la sectiunea creatie plastică, ediţia I a, concursului "Arta între talent şi dăruire". Premiul special la festivalul "Ziua artelor" ediţia din 2016. Premiul I la concursul "De la couleur avant toute chose'' desfăsurat în februarie 2016. Premiul II la concursul "Pe urmele sfinţilor " în 2011 şi premiul I în cadrul aceluiaşi concurs în anul 2013. Premiu special la concursul naţional de arte plastică ,,Hans Hermann” editia a VIII a.

 

R: Ce culori te reprezintă?

Diana Florescu: Dacă iubeşti arta iubeşti toate culorile.

 

R: Care din celebrii pictori te impresionează?

Diana Florescu: Toţi marii artişti mă impresioanează, dar prefer picturile lui Van Gogh şi ale lui Claude Monet.

 

R: Care sunt planurile tale de viitor:

Diana Florescu: Mă gândesc să urmez cursurile Facultăţii de Arte din Cluj-Napoca. Îmi doresc să îmi îmbunătăţesc tehnicile şi să continui să fac ce îmi place, adică să pictez.

 

R: Ce ne puteţi spune despre acest venisaj al Dianei Florescu:

Mircea Viorel, profesor la cercul de pictură Clubul Copiilor: Azi expune o elevă de clasa a XI-a, Florescu Diana, e şi elevă la cercul de pictură a Clubului Copiilor. Este o elevă foarte talentată, foarte muncitoare, un talent deosebit. Are lucrări şi de grafică şi de pictură şi acuarelă. 

 

 Alexandru Picovici, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Turda: Observ că Diana este foarte talentată, are multă concentrare pe diferite forme din natură, se concentrează atent asupra culorii, abordează portret, peisaje din lumea animalieră, natură statică şi chiar m-am uitat atent la unele lucrări, cred că depăşeşte ceea ce vede în faţa ei ca model mă refer la natura statică. Se vede clar că ceea ce este expus poate să fie într-o culoare dar pe hârtie s-au pe pânză. Avem o intervenţie a artistului o gândire, un concept, de fapt arta este cred că pentru ea o retare plastică a unui gând creator. Primadată se gândeşte, îşi imaginează după care îl transpune pe pânză s-au pe hârtie ca să ne bucurăm toţi de tot ceea ce a realizat ea. Cred în talentul ei.

 

Simona Şandor, coordonator Clubul Copiilor Câmpia Turzii: Diana este o apă blândă, o apă lină, o cunosc din copilărie, de când era la grădiniţă, când a îmbrăţişat această artă, şi pe atunci eu mă minunam, cât talent poate să aibă la vârsta aceea. Am realizat această expoziţie, pentru care o felicit sincer şi din tot sufletul pentru a realiza o pârtie de lansare în mas-media. Eu îi doresc din tot sufletul să se lanseze şi aşa cum am popularizat pe o pagină de socializare am spus că mă simt onorată să-I fiu concetăţeană şi peste ani de zile am fost actor pasager pe scena vieţii artistei.

 

Renata Marie Hoffenpraldi: Este o surpriză pentru mine, deşi ştiam potenţialul ei artistic, acuma eu nu sunt nu sunt în măsură, nu am studii artistice şi nu sunt în măsură să fac aprecieri din punctul ăsta de vedere, dar consider că Diana este la etapa experimentului artistic, gustă din diferite tehnici de lucru şi doresc să găsească tehnica pe care o are mai aproape de suflet şi prin care ea să se exprime cel mai bine. Şi din ce-am văzut eu astăzi cred că lucrările în creion sunt foarte aproape şi va fi cu reuşită dacă va persevera pe segmentul ăsta. 

Read more...

Incendiu de vegetație la Câmpia Turzii pe o suprafață de 10 hectare

Duminică, 5 martie, angajații de la Serviciul Public pentru Situații de Urgență ai Primăriei municipiul Câmpia Turzii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Acesta s-a produs pe dealurile din apropierea Cartierului Lut. Pentru stoparea cât mai rapidă a incendiului au fost chemați la fața locului și Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Turda.

A fost afectată de incendiu o suprafață de aproximativ 10 hectare de vegetație uscată, ambele echipe de pompieri reușind să prevină extinderea flăcărilor în timp optim.

Cauza probabilă a incendiului a fost focul nesupravegheat în spații deschise.

Pompierii îi avertizează pe cetățeni să nu aprindă focuri în spații deschise, mai ales în situația în care condițiile meteorologice favorizează extinderea acestora. Persoanele care provoacă incendii de vegetație riscă sancțiuni contravenționale și pot fi cercetați penal pentru infracțiune de distrugere.

Read more...

Birou unic de relații cu clienții la CAA

Începând cu 1 martie 2017 clienţii CAA vor beneficia de serviciile noului Birou unic la sediul din Turda al Companiei de Apă Arieş. 

Ce este Biroul unic?

Biroul unic este parte componentă a Direcţiei comerciale - Serviciului Relaţii Clienţi, compartimentul care gestionează accesul clienţilor la serviciile publice  specifice, prin abilitarea unei singure autorităţi care să intermedieze relaţia societăţii cu clienţii. 

Care este scopul Biroului unic?

Biroul unic are ca scop creşterea calității serviciilor de relaţii publice oferite cetăţenilor, reducerea timpilor necesari pentru  rezolvarea sesizărilor sau corespondenţa specifică activităţii societăţii, diminuarea gradului de birocratizare a  serviciului, creşterea capacităţii societăţii de a  comunica eficient cu publicul şi clienţii  săi.  Biroul Unic realizează corespondenţa cu clienţii pe componenta tehnică, comercială, de mediu/ monitorizare/ reglementare/ laboratoare și registratură generală.

Care sunt serviciile de care beneficiază consumatorii CAA prin intermediul Biroului unic?

Componenta comercială întocmește contracte de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare și verifică situaţii creanţe/încasări iar componenta  tehnică  asigură consultanţă viitorilor  utilizatori pentru obţinerea unui branşament/ racord. Registratura generală primeşte şi înregistrează petiţii, reclamaţii precum şi alte documente depuse de utilizatori. Activitatea componentei relaţii clienţi mediu/ monitorizare/ reglementare/laboratoare constă în acordarea de informaţii clienţilor şi înregistrarea solicitărilor acestora referitoare la deținerea autorizaţiilor de alimentare cu apă şi evacuare ape uzate şi privind efectuarea analizelor de apă potabilă şi apă uzată. Serviciul Relaţii Clienţi, prin intermediul Biroului unic asigură şi alte activităţi cum ar fi, de exemplu, gestionarea feedback-ului clienţilor. Societatea participă activ la îmbunătăţirea creşterii gradului de satisfacţie al clienţilor, prin intermediul Biroului Unic urmărindu-se acordarea unei mai mari atenţii strategiei de optimizare a activităţii societăţii prin implementarea acţiunii de cunoaştere a feedback-ului clienţilor.

Relaţiile cu publicul, prin intermediul Biroului unic, reprezintă interfaţa între compartimentele CAA și clienții societății, asigurându-se astfel o comunicare uşoară şi eficientă, obținerea de informaţii certe şi în timp real, gestionarea rapidă a problemelor clienţilor, încredere mai mare a clienţilor în relaţia cu compania.

Conducerea CAA

 

Read more...

Consilierul județean PSD Petre Pop – mincinos dovedit

Timp de mai bine de un an, pe rețeaua de socializare Facebook, a apărut un cont denumit Știri de Câmpia Turzii, cont de pe care erau denigrate persoanele publice din Câmpia Turzii.

Deși timp de luni întregi a fost bănuit consilierul județean PSD Petre Pop ca fiind în spatele acestui cont, a fost greu de demonstrat legătura dintre el și cont. Toate bănuielile porneau de la faptul că pe acel cont erau laudați consilierii PSD și erau distribuite postările lui Petre Pop și erau denigrați toți adversarii lui politici, iar textele erau scrise în stilul său caracteristic.

Acuzațiile despre legătura dintre Petre Pop și Știri de Câmpia Turzii au fost făcute inclusiv în ședința de consiliu local din luna februarie, dar consilierul județean a negat orice legătură.

Ziarul 21 a reușit să îl dovedească pe Petre Pop

<< Însă, ceea ce a urmat, în ședința de joi, 23 februarie a fost un fel de joia neagră, unul dintre fotografii aflați la ședință a fotografiat telefonul consilierului județean Pop Petre care cripta un document scris de mână, un document care mai apoi, coicidență sau nu, mai exact sâmbătă 25 februarie, apare pe contul de facebook Știri de Câmpia Turzii, denigrând a câta oară imaginea viceprimarului municipiului Câmpia Turzii.

Culmea tupeului, vineri, cu o zi înaintea publicării acestor “documente” pe contul fake Știri de Câmpia Turzii, Pop apare pe Facebook cu o postare în care aduce acuzații unor astfel de persoane care s-ar putea afla în spatele acestor conturi false:

Postare Petre Pop vineri, 24 februarie: “Îmi asum ce zic si ce fac!

Nu sunt adeptul explicațiilor inutile sau a justificărilor excesive, dar pentru că circulă tot felul de zvonuri si acuze că aș fi în ,,spatele'' sau în ,,fața" unor conturi de facebook, a unor ,,Știri de Câmpia Turzii", vă spun categoric că NU!

Întodeauna îmi asum ceea ce fac si declar, sunt liber în gândire si exprimare, sunt pozitiv si cultiv aspirațiile pozitive ale oricui. Nu am fost un traseist politic în funcție de interesele momentului, nici nu am înființat ,,gherile digitale" , partide Facebook pe care sa le folosesc pentru a-mi denigra si ataca adversarii politici, dupa care, pe cei care au prestat astfel de ,,munci" sa-i angajez in primarie pe post de experți si consilieri si care azi taie frunze la câini pe bani publici.

Știu că evitați sa intrați intr-un dialog direct si mi-ați interzice dreptul de a vorbi, dintr-un singur considerent (iertata-mi fie lipsa de modestie): nu faceti față.

Am totuși un sentiment, că cei care mă acuza sunt cei care se afla de fapt in spatele unor astfel de activități!

În rest să auzim numai de bine!” arată cei de la Ziarul 21.

A doua dovadă am găsit-o noi

Am studiat amănunţit postările de pe contul Ştiri de Câmpia Turzii şi evoluţia acestuia. Lăsând la o parte faptul că în campania electorală contul a redistribuit TOATE postările lui Petre Pop, în data de 19 iulie 2016, din neatenţie (prea multe conturi fake de administrat), pe contul fals a apărut o postare care ar fi trebuit să apară pe contul consilierului judeţean. Pe scurt, pe Ştiri de Câmpia Turzii a apărut un text semnat şi asumat de Petre Pop.

Şi-a promovat fosta consoartă

Fosta consoartă a lui Petre Pop, consilierul local PSD Monica Uioreanu, a fost intens promovată pe pagina Ştiri de Câmpia Turzii. Dacă la început contul se numea Te Iubesc Câmpia Turzii şi promova lucruri pozitive (în 90% din cazuri propagandă PSD), înaintea campaniei electorale din 2016 denumirea contului a fost schimbată în nume de ziar cu scopul de a induce lumea în eroare. În tot acest timp, Te Iubesc Câmpia Turzii/Ştiri de Câmpia Turzii nu a atacat niciodată un membru PSD.

L-a denigrat pe omul care l-a făcut administrator public

Fostul primar Radu Hanga a fost intens promovat în campania electorală din 2012. La fel şi USL (Uniunea Social Liberală). Cu puţin timp înainte de a fi forţat să deminisioneze din PSD, pe contul Ştiri de Câmpia Turzii au început primele denigrări la adresa lui Radu Hanga. Dacă în 2013 era considerat cel mai bun primar de municipiu din regiunea N-V, în 2016 Hanga era acuzat de moravuri comuniste şi terfelit în toate felurile.

Nu este prima dată când Petre Pop îşi atacă mişeleşte pe la spate pe omul care l-a promovat. Fostul preşedinte PSD, Marius Bordea, a avut parte de acelaşi tratament în urmă cu 4 ani, Petre Pop primind şi porecla „Brutus” (cunoscut în timpurile moderne pentru rolul său de conducător în conspirația care a avut ca scop asasinarea lui Iulius Cezar).

A denigrat preoţii din oraş

În momentul în care administraţia publică a demarat proiectul capelei din cimitirul de lângă Staţia 110, Ştiri de Câmpia Turzii a început denigrarea preoţilor ortodocşi din oraş, deşi capela va fi folosită de toate cultele religioase din oraş şi este o necesitate conform normativelor europene. Petre Pop acuză prin contul fals de Facebook că administraţia cheltuie 8 miliarde pentru construcţia unei capele de care vor beneficia absolut toţi locuitorii oraşului, în condiţiile în care administraţia din care a făcut el parte a reabilitat muzeul cu 6 miliarde, muzeu care este aproape pustiu.

Primarul Dorin Lojigan – victimă principală

La scurt timp după ce a câştigat alegerile locale din 2016, primarul Dorin Lojigan a intrat în vizorul contului fake. Ultima acuză la adresa edilului este faptul că face angajări în primărie pe criterii politice. Ce uită Petre Pop este faptul că postul de administrator public plătit cu zeci de milioane de lei vechi lunar a fost înfiinţat pentru el, că pentru iubita lui a fost înfiinţat un post la bibliotecă şi peste 80% din membri activi PSD Câmpia Turzii au fost angajaţi în Primărie, Compania de Apă sau Compania de Salubritate.

Pe lângă atacurile aproape zilnice la adresa primarului, nici viceprimarul Robert Szabo nu a scăpat. Jignirile la adresa lui Szabo au început încă de la nominalizarea acestuia, iar acuzaţiile aduse acestuia s-au dovedit a fi false de fiecare dată.

Conversaţiile private a lui Gheorghe Rece au fost făcute publice

Într-o postare din 25 august 2016 a apărut o conversaţie privată avută pe Facebook între fostul consilier judeţean Florinel Cuc şi actualul preşedinte PSD Câmpia Turzii Gheorghe Rece, în care Cuc este acuzat că a avut un limbaj vulgar. O asemenea conversaţie nu putea fi făcută publică fără să existe o legătură între Ştiri de Câmpia Turzii şi PSD Câmpia Turzii. Lămuriri în acest sens ar putea aduce chiar Gheorghe Rece.

Legătura dintre Petre Pop şi Ştiri de Câmpia Turzii a început în 2011

Am studiat atent legătura între conturile de Facebook Ştiri de Câmpia Turzii şi contul lui Petre Pop. Deşi pretinde că nu ştie despre contul fake, în 2011 apăreau primele poze cu Radu Hanga în postura de candidat al USL pe acest cont şi timp de mai bine de un an Petre Pop posta destul de des pe timeline-ul contului fake, cont ce atunci se numea Te Iubesc Câmpia Turzii.

Deşi toate legăturile duc către el, Petre Pop nu se dă bătut şi îi acuză pe jurnalişti că sunt cumpăraţi din bani publici

„Se observă cu ușurintă (cine vrea să vadă) cum, din loialitate față de finanțator, pe principiul ,, cine plătește comandă muzica" apar, sub pretextul informării cetățeanului, articole de presă care cresc vizibilitatea pozitivă a unor politicieni si cea negativă a altora. Ghici în funcție de ce?
Vorbesc în cunoștință de cauză, din experiența de a fi la ,,putere" și în opoziție, ca să folosesc termeni consacrați, când aceeași,...asupra mea și a echipei noastre, aveau o acuratețe vizuală, concentrată pe lucruri pozitive, iar astăzi, suferă de miopie în ceea ce ne privește, iar față de puterea de azi, au doar elogii (cu plata de la cetățean).

[…]

Am să închei cu o ,,zicere" românească ,, nu mor caii, când vor câinii". Peste aproximativ, trei ani în mod sigur o să reveniți la intenții bune în ceea ce ne privește.” a scris Petre Pop pe contul său de Facebook la scurt timp după ce a fost deconspirat.

Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că a folosit un cont fals pentru a manipula şi denigra, erijându-se jurnalist local, Petre Pop jigneşte toată presa locală.

Ruşine, Petre Pop!

În numele ziarului Câmpia eXpress le cerem liderilor PSD Cluj să ia măsuri!

 

P.S.: Pentru noi chiar nu CONTEZI, nici acum şi nici peste 3 ani! J

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time