PROGRAM CASIERII ȘI RELAȚII CU CLIENȚII COMPANIA DE APĂ ARIEȘ în perioada 26.12.2016 - 02.01.2017

Compania de Apă Arieș informează că în perioada 26.12.2016 - 02.01.2017 casieriile și biroul relații clienți sunt închise. 

Sesizările și solicitările clienților vor fi preluate de către dispeceratele din Turda, str. Axente Sever,  nr. 2 și Câmpia Turzii, Str. Andrei Mureșanu, nr. 20

În această perioadă facturile pot fi achitate prin intermediul punctelor de încasare:Payzone, Paypoint și Un-doi Centru de plăți din tot arealul de deservire

Conducerea CAA

 

Read more...

CAA: Protejarea contoarelor împotriva înghețului

Având în vedere temperaturile scăzute Compania de Apă Arieș  revine cu câteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului:

Dacă apometrul este montat într-un cămin, este recomandabil să existe un capac care închide căminul etanş. Capacele şi ramele căminelor de apometru sau de canalizare trebuie curăţate de praf sau pământ, şi, eventual, unse cu vaselină sau produse similare. Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat, din acelaşi motiv, să se pună o folie de plastic sub capac. Este bine să se facă verificarea robineţilor din căminele de apometru care închid traseul dinspre reţeaua interioară, pentru a se observa dacă acestea pot fi manevrate cu uşurinţă.

De asemenea, în perioada rece utilizatorii au obligaţia de a lua măsuri pentru izolarea apometrului cu materiale termoizolante (polistiren, vată minerală). În cazul apometrelor cu citire la distanță nu este necesar să se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului și pot fi acoperite integral cu materiale termoizolante. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandăm reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor.

Îngheţarea contorului determină blocarea și deteriorarea sa iar acest lucru poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei. Protejarea contorului, precum şi protejarea şi verificarea instalaţiei interioare, pe traseul de la contor până la consumator, este obligaţia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalaţiile de apă se defectează din cauza îngheţului, nefiind protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.

Serviciul Comunicare/PR

 

Read more...

Incendiu la anexele unei gospodării din Câmpia Turzii

Un incendiu a avut loc luni, 16 ianuarie 2016, la Câmpia Turzii, la anexele unei locuinţe de pe str. Vasile Lucaciu.

"Un incendiu la o afumătoare a avut loc în această seară, în jurul orei 19.30, la Câmpia Turzii, pe strada Vasile Lucaciu.

Au fost solicitați pompierii voluntari ai Primăriei Câmpia Turzii pentru aplanarea acestui incendiu, dar și cei de la Detașamentul de Pompieri din Turda. Datorită promptitudinii pompierilor focul nu s-a extins la garajul aflat în apropierea afumătoarei. Din fericire nu au existat pagube.

Felicitări băieți pentru intervenție. Respect în fața dumneavoastră!" a transmis viceprimarul Róbert Szabó.

Read more...

Lansare de carte la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

Luni, 16 ianuarie 2017, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" a avut loc o frumoasă lansare de carte.

Doamna Cecilia Crăciun- Bendea l-a elogiat în cartea dânsei " Steaua destinului" pe eroul aviator Victor Crăciun- soțul dispărut într-un ultim zbor.

Cea de-a doua carte este scrisă de un fost pilot și amintește de istoria avionului românesc IAR-93.

Domnul Gheorghe Ioan Vaida împărtășește publicului prin intermediul cărții sale " AVIONUL IAR-93 OAMENI ȘI FAPTE" cum a luat naștere și cum a evoluat această aeronavă românească.

Read more...

Tentativă de jaf la Câmpia Turzii. S-au tras mai multe focuri de armă

 

În cursul serii de joi, 12 ianuarie 17, în jurul orei 17, o tentativa de jaf a avut loc la o casa de schimb valutar din Câmpia Turzii.

Patronul casei de schimb din apropierea hotelului Tiver a fost atacat de doi bărbaţi la finalul programului de lucru. Pentru a se apăra, acesta a scos pistolul şi a tras mai multe focuri de armă.

Atacatorii au reuşit să fugă, iar patronul casei de schimb s-a ales cu răni în zona capului.

Vom reveni cu amănunte!

Read more...

Politicienii din Câmpia Turzii - victimele Pamfletelor Câmpeneşti Turdene

Politicienii din Câmpia Turzii au fost în 2016 "victimele" pamfletelor pe Facebook. În primăvara lui 2016, înainte de campania electorală pentru alegerile locale, pe Facebook a apărut o pagină, Pamflete Câmpeneşti Turdene, pe care principalii actori politici din Câmpia Turzii au fost ironizaţi.

Niciun politician local nu a scăpat, autorul păstrând o echidistanţă atunci când şi-au ales "victimele".

Am încercat să luăm legătura cu administratorul paginii, prin intermediul paginii, dar acesta a refuzat să ne dea foarte multe detalii. Am aflat doar că e vorba de o echipă formată din mai multe persoane care nu au nicio legătură cu scena politică.

"Vrem să ajutăm populaţia să deschidă ochii atunci când votează. Vrem un oraş fără Petre Pop, Lojigan, Galezi! În 2017 avem multe materiale pregătite, iar dacă oamenii se regăsesc în materialele noastre îi invităm să contribuie." ne-a transmis administratorul paginii.

În ceea ce priveşte reacţia politicienilor, autorul paginii te-a declarat: "Deşi se declară fani şi dau like-uri sau chiar distribuie materialele noastre, primim zeci de mesaje de ameninţare în privat. Dar ştiţi vorba aceea... pe ăştia-i avem...cu ăştia defilăm...".

Cu acordul administratorului paginii, în fiecare ediţie Câmpia eXpress va prezenta ultimele noutăţi în materie de Pamflete Câmpeneşti Turdene.

Mai multe imagini AICI: Pamflete Câmpeneşti Turdene

Read more...

Vezi care sunt noutăţile fiscale ale anului 2017

În articolul de azi aducem la cunoștință antreprenorilor următoarele acte normative, apărute în 06 ianuarie, cu privire la ce este valabil în 2017 și ce ar trebui să cunoască în linii mari fiecare antreprenor. În zilele următoare, se vor clarifica mai multe informații în legătură cu normele de aplicare.

1. OUG 3/2017 – MODIFICARE CODUL FISCAL

a) Impozitul pe profit

– Contribuabilii care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare vor fi scutiţi de impozit pe profit în primii 10 ani de activitate.

b) Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

– A fost crescut plafonul de venituri sub care o persoană juridică este plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor la 500.000 euro (anterior, plafonul era de 100.000 euro).

– Cotele de impozitare vor fi de: 1% pentru microîntrerpinderile cu unul sau mai mulţi salariaţi şi 3% pentru microîntreprinderile fără salariaţi;

c) Impozitul pe venit

– Vor fi scutite de la plata impozitului pe venit şi persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor ca urmare a desfăşurării activităţii pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu persoane juridice române care desfăşoară activităţi sezoniere dintre cele prevăzute la art. 1 al Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, în cursul unui an;

d) CAS

– A fost eliminat plafonul maximal al bazei de impozitare pentru veniturile din salarii (de 5 ori câştigul salarial mediu brut);

e) CASS

– A fost reintrodusă scutirea pentru persoanele care realizează venituri din investiţii (adica dividende) şi din alte surse (de ex. conventii civile de prestari servicii), dacă realizează venituri de natura celor menţionate la art. 155 alin. (1) lit. a) – d), g), i) – l).” (adica venituri din salarii si asimilate salariilor)

 

2. LEGEA 1/2017 – ELIMINARE TAXE ŞI TARIFE

– Începând cu data de 1 februarie 2017 se elimină o serie de taxe şi tarife:

a) Timbrul de mediu pentru autovehicule;

b) Anumite taxe şi tarife prevăzute de Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului;

c) Anumite taxe şi tarife prevăzute de Legea nr. 21/1991 privind legea cetăţeniei române;

d) Taxele radio şi TV;

e) Taxele percepute de Monitorul Oficial pentru persoanele fizice care sunt determinate de lege să anunţe pierderi de acte şi schimbări de nume;

f) Taxele extrajudiciare de timbru;

 

3. HG 1/2017 – CREŞTERE SALARIU MINIM BRUT

– Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.

Actualul salariu minim pe economie – 1.250 lei/brut

Calcul indemnizatie actuala: 85% * 1.250 lei/brut = 1.062,5 lei

Crestere salariu minim pe economie – 1.450 lei/brut

Calcul indemnizatie crestere copil incepand cu 01.02.2017: 85% * 1.450 lei/brut = 1.232,5 lei

Din calculul de mai sus se poate observa o crestere cu 170 lei fata de valoarea actuala.

 

Pentru mai multe detalii legate de noile modificări, orice nelămurire sau alte subiecte care vă preocupă in domeniu, vă rugăm să lăsați un comentariu pe www.begaconsulting.ro si vom reveni cu alte materiale.

 

O zi cu mult spor!

 

Echipa

Bega Consulting

 

Read more...

PSD Câmpia Turzii îi cere demisia directorului Domeniului Public, Horațiu Mândruțiu

Anul 2017 începe cu un conflict între PSD şi PNL pe scena politică locală, mai exact între Cristian Maier (foto dreapta), membru PSD Câmpia Turzii şi directorul Domeniului Public Câmpia Turzii, Horaţiu Mândruţiu (foto stânga). În cursul zilei de marţi, 10 ianuarie 2017, in jurul orei 17.00, în parcarea Magazinului Praktiker Cluj cei doi politicieni au avut un schimb de replici care ar fi dus la agresiuni fizice. 

PSD a reacţionat public prin consilierul local Monica Uioreanu:"Testosteronul in exces se trateaza cu specialisti, nu prin manifestari agresive in public!

Sunt consilier local in al doilea mandat, sunt femeie intr-o lume politica guvernata de barbati care din ce in ce mai mult sunt manati de instincte violente, decat de ratiune si care in lipsa argumentatiei devin agresiv verbal si fizic. Este intolerabil ce se intampla, un director de societate, un membru al PNL sa bata un om in plina strada, doar pentru ca si-a exprimat pe Facebook opinii diferite fata de el? Cum este posibil intr-o tara UE, o tara normala, intr-un oras ca si Campia Turzii sa toleram asa ceva? Nu va stapaniti testosteronul domnule Mandrutiu Horatiu, demisia ! Nu aveti ce cauta intr-o astfel de functie ! Nu ne mai agresati ! Decenta, bunul simt, toleranta, prietenia sunt lucruri la care faceti alergie.Exercitiul zilnic de violenta pe care il faceti aproape zilnic pe retele de socializare si pe care il cultiva liderul dumneavoastra politic, a dus la incidentul de ieri, in care ati agresat fizic un om.

Va asteptam cu demisia de onoare domnule director!

Monica Uiorean consilier local PSD"

 

Read more...

Cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol în 15 județe și București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare cod portocaliu de viscol şi polei, care va intra în vigoare marţi la ora 23.00, fiind valabil până miercuri la ora 15.00. Este în vigoare şi un cod galben de ninsori.

"În noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70...80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m. Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei", transmite ANM.

Meteorologii au emis şi un cod galben de ninsori, care intră în vigoare marţi, la ora 21.00, fiind valabil până miercuri la ora 21.00

"În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada", se arată în informarea ANM.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time