Meteo 23-29 noiembrie 2016: Află ce ne rezervă acest final de toamnă și când vom avea prima zăpadă adevărată

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai cald fata de normal din punct de vedere termic si destul de frumos sub aspectul vremii pe tot parcursul perioadei.Temperaturile au scazut putin incepanda de duminica, iar conditiile de ceata s-au inmultit.Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre  3-13 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 3-4 grade, fata de normele climatologice.Aerul rece subpolar intrat incepand din 12 noiembrie seara a fost insotit de vant care a acutizat senzatia de rece, astfel incat temperatura resimtita a fost cu cateva grade sub ceea ce aratau termometrele. Am avut parte si de primele precipitatii sub forma de zapada, iar la altitudini mai mari primul strat mai consistent de omat.Totusi acest aer s-a schimbat radical incepand din seara zilei de joi.

Instabilitatea atmosferică nu s-a manifestat deloc in ultimul interval astfel incat s-au  inregistrat un total de precipitatii de 2 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel pe parcursul ultimului interval am avut parte de o informare meteo si un cod galben de ceata persistenta pe perioada noptilor si diminetilor.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile sa aiba sanse de aparitii mai mari luni si marti in rest vremea urmand sa fie frumoasa si destul de stabila.Temperaturile vor marca o crestere incepand de vineri, maximele incadrandu-se intre 6-12 grade.Blocajul masei de aer mai cald care a generat temperaturile ridicate din ultima saptamana se pare ca va fi inlocuit dupa 29 noiembrie cu o masa de aer mai rece ce va face ca temperaturile sa devina apropiate de normele climatologice.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 16 noiembrie când maxima a urcat la 3 grade, minima atingând -3 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 20 noiembrie când maxima a ajuns la 13 grade, minima coborând la 2 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 10 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 16 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de diferit, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ, lipsind.

În intervalul 23 - 29 noiembrie vremea va fi mai calda fata de normal cu 4-5 grade pana spre final urmanda ca apoi sa devina normala din punct de vedere termic.Sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici cu exceptia zilelor de luni si marti.Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 6 si 12 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme calda.Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 2, măsurat în conditiile unui cer senin.Indicele de racire(IR) va fi destul de apropiat de temperatura reala datorita lipsei precipitatiilor si mai ales a vantului.

Miercuri, 23 noiembrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 5 ore, maxima oprindu-se la 8 grade Celsius, in scadere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 0%,.Noaptea, termometrul va coborî până la -1 grad pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn va fi de 7, iar cel nocturn de -2.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 4 ore pe cer. Sanse de precipitatii 0%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 13 km/h din directia N-V. Temperatura maximă va fi constanta fata de ziua precedentă si va atinge 8 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de -2 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn 8, iar cel nocturn -3.

Vineri, 25 noiembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 9 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 11 km/h din directia V. Minima va coborî până la -1 grad.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn 9, iar cel nocturn -2.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va deveni frumoasa dupa disparitia cetii, cu sanse de 10% de precipitatii, si o maxima in crestere de 11 grade Celsius, vânt slab de 10 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 0 grade pe fondul formarii cetii.IR diurn 10 si Ir nocturn -1.

Duminica 27 noiembrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 3 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 10%.Vântul va sufla slab cu viteză de 11 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 12 grade. Noaptea minima va coborî până la 2 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii.IR diurn 12 si cel nocturn 0.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul vraiabil care se va innora treptat.Regimul termic va fi in scadere, datorita unei mase de aer mai rece venite din zona de vest a continentului.Maximă de 9 grade si vânt slab de 12 km/h din directia V. Soarele se va putea vedea pe cer 2 ore.Sanse de precipitatii 60%.Noaptea va aduce o minimă de 2 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn va fi 6, iar cel nocturn 0.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult innorat, 6 grade Celsius maximă, vânt slab de 14 km/h de directie N-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 60% Temperatura nocturnă va coborî până la 0 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mari de precipitatii.Sunt sanse mici ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii.Ir diurn 4, iar cel nocturn -3.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi frumoasa si stabila pana luni, cand un nou ciclon va traversa Romania, lasand precipitatii destul de bogate cantitativ cu precadere in sudul traii.Zona noastra nu va fi aproape deloc afectata de acest val de ploi.Totusi aerul cald si stationar va fi inlocuit cu o masa de aer mai rece.

- la altitudini mai mari de 1400m precipitatiile ce vor urma se pot tranforma in lapovita si ninsoare, cu depunere de strat de zapada, totusi sporturile de irana nu vor putea fi inca practicate in judetul nostru.

- ca o predictie pe termen mediu si lung se pare ca dupa 30 noiembrie vremea va deveni mai rece decat normalul perioadei, dar zapda va lipsi cel putin pana in data de 10-12 decembrie.Iarna 2016-2017 va fi o iarna destul de blanda pana cel putin pe 10-15 ianuarie, cand ploile vor fi predominante.Totusi se poate observa ca va fi o iarna destul de secetoasa si cu mult soare, ceea ce va ii va da o personalitate diferita.Totusi scurte episoade cu comportament sever al vremii, ger si precipitatii bogate in interval scurt nu sunt excluse.O prognoza mai detaliata pentru iarna ce va urma in urmatorul numar al ziarului.

Read more...

Dorin Racz: Perseverența este stilul meu de viață

Pasiunea și orizuntul de cunoaștere a fost motivația pentru mulți inventatori de a pune în practică operele lor. Tenacitaea și orele de muncă au dus de cele mai multe ori la inventarea unor noi tehnologii în diverse domenii. Ce ne-am fi făcut noi fără un: Traian Vuia, primul om care a zburat cu un aparat mai greu decât aerul, Anghel Saligny care a proiectat podul de peste Dunăre, Petrache Poenar, inventatorul stiloului și mulți alții. Datorită invenților lor, azi ne putem bucura de avantajele lor. Dar, tocmai de curând am aflat din presă, că la Câmpia Turzii avem un tânăr, care din pasiunea lui, într-un garaj modest, construiește manual diferite prototipuri de motociclete. L-am contactat rugând-ul să ne acorde un interviu ziarului local Câmpia   eXpress. Bineințeles cu modestia care-l caracterizează ne-a primit în micuțul lui garaj, unde „Bebe” că așa îl alintă prietenii meșterea la o motocicletă. 

 

Reporter: Mulțumesc Dorine, că ai avut amabilitatea de a ne acorda acest interviu, ziarului local Câmpia eXpress. Pentru      început, te rog să ne spui câteva lucruri despre tine. 

Dorin Racz Arpand: Mă numesc Racz Arpad Dorin, am 26 de ani și sunt născut în Câmpia Turzii din părinții Arpad și Dorina. Școala primară și gimnazială le-am făcut la Liceul Teoretic ”Pavel Dan” și Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, iar studiile liceale le-am făcut la Colegiul Tehnic ”Victor    Ungureanu” profil mecanic.

 

R: De unde și cum a început această pasiune pentru mecanică?

Dorin Racz Arpand: Pasiunea mea pentru mecanică a fost încă de când eram copil, aveam vreo 10 ani, tata a avut un atelier de mecanică, acum vreo 25-30 de ani. Noi am stat, cum intrați pe Baritiu, primul bloc, se vede și de la principală. Acolo, numai eu eram copil în blocul acela, marea majoritate erau bătrâni, nu aveam cu cine să mă joc, ce să fac? Atunci, eu mai veneam pe la tata la atelier și mă jucam cu sculele. Și așa încet încet a început să-mi placă.

 

R: Ai fost angajat undeva, ai avut un loc de muncă? 

Dorin Racz Arpand: Da, bine-nțeles, am lucrat în țară la un atelier auto, am lucrat chiar și în Spania la un atelier auto, dar am revenit în țară. Locul meu nu e acolo, tot mai bine-i în țara mea. 

 

R: În materie de construcții cu ce ai început?

Dorin Racz Arpand: Primele construcții au fost cu celebra mobră. Ca orice copil curiozitatea a fost mare, am desfăcut-o toată, după care am reansamblat-o, îmi puneam întrebarea de ce nu merge, ce nu am făcut bine? Am demon-  tat-o am montat-o la loc până a ieșit cum am vrut eu. De atunci a început această pasiune pentru mecanică. După care am vopsit-o ca să îmi placă mie.

 

R:Care a fost prima ta realizare?

Dorin Racz Arpand: Prima realizare a fost atunci când am câștigat prima cupă, în urma unui concurs de custom la motociclete. Acum patru ani, a fost o întrunire de motocicliști la Gilău, am fost, am participat la un concurs mai mic și acolo am câștigat. Asta m-a ambiționat și mai tare. 

 

R: Care este diferența între constructorii de seri și tine?

Dorin Racz Arpand: În primul rând de concepție. Diferența între mine și constructorii de serie este că eu fac totul manual și aduc câteva inovații noi, fie că este vorba de mecanică, sau de designerul motocicletei. Eu dacă vreau să lucrez la un șurub trei zile și să îl aduc la nivelul care îmi place mie, așa fac. Perseverența    este stilul meu de viață. Totul este manual.

 

R: Pe ce tipuri de motociclete lucrezi?

Dorin Racz Arpand: Pe multimarker, de la motociclete japoneze, italiene, europene, la cele americane. 

 

R:La ce competiții de profil din țară ai participat?

Dorin Racz Arpand: Cel mai important concurs de profil, la care am participat de trei ori la rând și am câștigat, a fost la T-Festival. Trebuie să vă spun, că acest concurs la care am participat, s-a desfășurat în fiecare an în altă locație, fie la Jucu lângă Cluj-Napoca, la Târgu Mureș și la București, cu trei motociclete diferite, care nu mai sunt în țară. Anul acesta, nu am mai participat în concurs ci doar în juriu. 

 

R: Competiții de profil în străinătate?

Dorin Racz Arpand: În strănătate am fost anul acesta, la două mari competiții, prima a fost la E.M.A.T. Budapesta, unde am câștigat două premii, una pentru cea mai bună lucrare manuală și locul doi a fost la categoria „freestyle”. Iar cea de a doua competiție a fost la Campionatul Mondial AMD al constructorilor de motociclete custom, desfășurat la începutul lunii octombrie în Germania, la Köln. Am fost cu o motocicletă pe care am botezat-o „El Lunes”. Înscrierea a fost puţin cam complicată, trebuie să le trimiți poze cu ce vrei să participi în concurs, ei se interesează despre tine, despre exponat, după care te cheamă să participi. Am ajuns în Germania pe data de 3 octombrie și am expus motocicleta în stand. În 4 octombrie vizitarea exponatelor a fost permisă doar presei, iar în data de 5 octombrie a fost deschisă pentru firme de profil și pentru diverse colaborări, iar din 6 octombrie și până în 9 octombrie a fost concursul. 

 

R: Ce impresie ți-a lăsat acest concurs?

Dorin Racz Arpand: În primul rând a fost o experiență extra-ordinară. Ceva de nedescris.

 

R: Despre juriu, ce poți să ne spui?

Dorin Racz Arpand: La acest concurs juriul a fost compus din 60 de persoane. Primii 30 de jurați au aparținut din partea organizatorilor, ei erau tot felul de campioni în materie, constructori, iar ceilalți 30 am fost noi. A trebuit să ne votăm         exponatele expuse mai puțin a ta. În urma voturilor dar și a deciziei        juriului eu am ocupat locul 6 din 82 de motociclete expuse în concurs. 

 

R: Cine te-a sprijinit financiar în realizarea proiectelor tale?

Dorin Racz Arpand: Da, într-ade-văr am fost sprijinit de la persoane și câteva firme care mi-au înțeles această pasiune. Ei sunt „Water Health”, „Phi Project”, „Beard Brothers”, „Achimoto” și „Old Bastards Tattoo”. Le mulțumesc public pe această cale.

 

R: Cu siguranță că ai și planuri de viitor, care sunt?

Dorin Racz Arpand: Peste doi ani, când va fi următoarea ediție de campionat mondial, o să fiu din nou prezent și sper să iau locul I. 

 

R: Cui vrei să-i mulțumești pentru ceea ce ai realizat până acum?

Dorin Racz Arpand: Familiei, prietenilor și nu în ultimul rând sponsorilor și celor care mă sprijină.

 

Read more...

Georgiana Sima, noul președinte TNL Câmpia Turzii

Vineri, 28 octombrie 2016, a avut loc şedinţa de constituire a biroului executiv interimar al organizaţiei de tineret a Partidului Naţional Liberal din Câmpia Turzii.

Structura de conducere a TNL Câmpia Turzii:

PREŞEDINTE

SIMA GEORGIANA-CRISTINA

 

PREŞEDINTE EXECUTIV

SOCACIU ALEXANDRU

 

PRIM-VICEPREŞEDINTE

CORPODEAN SIMINA

 

SECRETAR GENERAL

MOLDOVAN CĂTĂLIN

 

SECRETAR GENERAL ADJUNCT

GHEMEŞ ALEXANDRU

 

VICEPREŞEDINŢI

TURDEAN FLAVIA

BERCHEŞAN MARIUS

NEGREA ALINA

ACHIMAŞ CRISTIAN

REPCIUC MĂDĂLINA

COROIAN BOGDAN

  

SECRETARI EXECUTIVI

CIOBAN REBECA

MAIER CĂTĂLIN

POPA RAMONA

LUP FLORIN

MUREŞAN SORIN

BORBELY RENATA

HARASTASAN ANDREEA

“Pornesc încrezătoare pe acest drum, ştiind că am alături o echipă puternică, formată din tineri care au demonstrat în repetate rânduri că nu sunt doar spectatori la ceea ce se întâmplă în jur, iar scopul nostru e ca împreună să fim principalii actori ai schimbării, implicându-ne activ în viaţa comunităţii noastre. 

Această funcţie mă responsabilizează, dar în acelaşi timp îmi oferă oportunitatea de a valo-rifica alături de colegii mei potenţialul acestei organizaţii, iar prin proiectele şi acţiunile noastre să aducem un plus de valoare oraşului nostru.” , a spus Georgiana Sima, preşedinte TNL Câmpia Turzii și consilier local în cadrul Consiliului Local Câmpia Turzii.

Alături de tineretul liberal din Câmpia Turzii, stau ca de fiecare dată cei doi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal, Dorin Lojigan şi Cristian Haiduc, la fel şi preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, Irina Munteanu, candidată pentru funcţia de deputat la alegerile parlamentare din 11.12.2016.

“Legătura între generaţii este de maximă importanţă în orice domeniu de activitate, la fel şi în activitatea politică, astfel încât să construim împreună o comunitate stabilă şi puternică, prin îmbinarea experienţei cu energia şi determinarea celor tineri. Am fost mereu şi suntem în continuare alături de organizaţia de tineret, avem încrederea în forţa lor şi îi încurajăm să nu privească de pe margine societatea în care trăiesc. Ei reprezintă cea mai puternică voce şi CEL MAI IMPORTANT agent AL SCHIMBĂRII!” , a declarat Dorin Nicolae Lojigan, preşedinte PNL şi Primar al municipiului Câmpia Turzii.

Read more...

Guvernul a adoptat Ordonanţa prin care elevii din Viişoara vor primi suplimente alimentare

Elevii și preșcolarii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet alimentar în perioada desfășurării activității didactice, în anul școlar 2016-2017, după ce Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, un Program-pilot care are scopul să contribuie la prevenirea și combaterea abandonului școlar. Măsura luată de Guvern face parte din Pachetul național anti-sărăcie.

Printre cele 50 de școli incluse în programul pilot de acordare a unui supliment alimentar se numără și Școala Gimnazială de la Viișoara și Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Cluj. Școlile au fost ales după consultări între autorităile locale, inspectoratele școlare și Guvern. Potrivit actului normativ, ce a stat în dezbatere publică încă din luna iulie, în cele 50 de școli nu vor mai fi derulate programele ”Cornul și laptele” și cel prin care sunt oferite fructe.

Suplimentul alimentar va fi în valoare de 7 lei/elev pe zi și poate consta fie dintr-o masă caldă, fie in pachete alimentare.

Scopul proiectului pilot este acela de a vedea, dacă la finalul anului se înregistrează rezultate îmbunătățite la învățătură și scăderea abandonului școlar.

Guvernul intenționează ca din anul 2017, măsura să fie extinsă la nivelul întregii țări, pentru un număr de două unități școlare din fiecare județ.

Cele 50 de școli au fost alese din mediul rural și urban, cu populație de etnie romă sau vulnerabilă social, din zone de periferie ori cu număr mare de părinți plecați la muncă în străinătate.

Read more...

"Sănătate prin prietenie" a fost duminică, 20 noiembrie 2016, în Dosul Napului, comuna Ceanu Mare

Proiectul "Sănătate prin prietenie", derulat de Rotary Câmpia Turzii, a continuat în data de 20 noiembrie 2016 în comuna Ceanu Mare, sat Dosul Napului.

Astfel cu ajutorul primit la Club Rotary Campeni-Abrud "Floare de Colt" s-a pus la dispozitie o unitatea medicală mobila, pe un autovehicul de teren, pentru asigurarea unui consult medical general(ecograf, EKG, pulsoximetru, generator de oxigen, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc).

 

Cu această ocazie s-au oferit consultaţii gratuite unui număr de 16 de persoane.

 

Prin acest proiect Rotary Club Campia Turzii îşi propune să ofere consultaţii medicale gratuite populaţiei din comunităţile izolate aflate în aria municipiului Campia Turzii, cu acces limitat la servicii medicale minimale.

Read more...

La Câmpia Turzii a început azi, 1 noiembrie 2016, preluarea cererilor de ajutor pentru încălzire

Distribuirea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece noiembrie 2016 - martie 2017, se face începând cu data de 24.10.2016, la sediul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială din Câmpia Turzii, str.Griviţei, nr. 8A.

Preluarea cererilor însoţite de acte doveditoare va începe cu data de 01.11.2016, la ghişeul de Relaţii cu Publicul al Serviciului Public Local de Asistenţă Socială.

Programul de preluare este următorul:

LUNI – JOI: 8,00 - 12,00

14,00 - 15,00

VINERI: 8,00 - 10,00

12,00 - 13,00

Actele justificative care însoţesc cererea privind veniturile familiei/persoanei singure trebuie să ateste veniturile lunii anterioare depunerii cererii.

Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru luna noiembrie 2015, se acordă în baza cererilor depuse până în data de 20.11.2016. Pentru cererile depuse după această dată ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă începând cu luna decembrie 2016, veniturile fiind cele din luna anterioară, dacă cererile se depun până la sfârşitul lunii noiembrie 2016.

Orice modificare ( venit, nr. membrii din familie, alte situaţii ) se aduc la cunoştinţa Serviciului Public Local de Asistenţă Socială, printr-o nouă cerere în termen de 5 zile de la data modificării.

Şef Serviciu Public Local de Asistenţă Socială

Tamara Doina VASINC

Read more...

Anunț întrerupere furnizare apă potabilă în Câmpia Turzii - 18 octombrie 2016

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 18.10.2016, între orele 11:30 – 17:00, în municipiul Câmpia Turzii, la imobilele de pe străzile:

- Str. Vasile Goldiș pâna la Solaris

- Str. Laminoriștilor

 

Întreruperea este cauzată de reparații la rețeaua de distribuție a apei potabile, necesare pentru remedierea avariei ce s-a produs în jurul orei 11:30, pe strada Laminoriștilor, 

nr. 230.

Depunem toate eforturile necesare pentru rezolvarea acestei probleme în cel mai scurt timp posibil.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate şi vă mulţumim pentru înţelegere.

 

Read more...

Anunț furnizare apă cu presiune redusă în Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ informează cetățenii despre furnizarea apei cu presiune redusă și posibil mici turbidități ce vor afecta calitatea apei  în data de 18.10.2016, între orele 08.00 – 20:00,  în municipiul Câmpia Turzii.

Presiunea redusă este cauzată de lucrări de reparații la vana de manevre a stației de distribuție situată pe strada Gheorghe Barițiu.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate şi vă mulţumim pentru înţelegere.

 

Read more...

Video: Semnarea contractului de concesiune pentru prima parcela din parcul industrial!

Primarul Dorin Lojigan a semnat miercuri, 19 octombrie 2016, contractul de concesiune pentru prima parcelă din Parcul Industrial Câmpia Turzii. Este vorba de compania Berg Banat din Timișoara care activează în domeniul zincării termice a confecțiilor metalice.

Firma, înființată în anul 1990 și-a început activitatea cu producția de confecții metalice sudate și cu recuperarea zincului din drojdie de zinc și cenuși de zinc – materiale rezultate în urma procesului de zincare termică... Berg Banat exportă confecții metalice zincate în țări europene, atât din vecinătatea României, cât și din vestul Europei. ”Prin cele două instalații de zincare termică, situate în Timișoara și în Făgăraș și prin investițiile viitoare, ne propunem să răspundem prompt și eficient solicitărilor clienților actuali și potențiali” (http://www.bergbanat.ro). Compania timișoreană face parte, din anul 2009, din Asociația Națională a Zincatorilor (ANAZ).

În fabrica ce urmează să fie construită în Parcul Industrial Câmpia Turzii vor lucra circa 45-50 de angajați, a precizat Dan Vișoiu. În celelalte două secții ale Berg Banat, cea din Timișoara și cea din Făgăraș, lucrează un număr similar de angajați cu cel estimat pentru secția de la Câmpia Turzii, potrivit informațiilor existente pe site-ul companiei http://www.bergbanat.ro

Read more...

Anunt decizie de incadrare pe mediu apa Iacobeni

Comuna Ceanu Mare

Nr inreg.9359/19.10.2016

ANUNT PUBLIC

privind decizia etapei de incadrare ” COMUNA CEANU MARE  anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu solicita efectuarea evaluării de impact asupra mediului pentru proiectul „Alimentare cu apă în localitatea Iacobeni –optimizarea soluției de alimentare cu apă a rezervorului din localitatea Iacobeni comuna Ceanu Mare, județul Cluj și extindere rețea de distribuție” pe teritoriul comunelor Ceanu Mare și Frata, localitățile Soporu de Câmpie și Iacobeni, județul Cluj.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj, Calea Dorobanţilor nr. 99 în zilele de: luni între orele 09.00-16.30 şi marți-joi între orele 9,00-14,00 şi vineri între orele 9,00-12,00 şi la sediul  COMUNA CEANU MARE  cu sediul în localitatea Ceanu Mare, str. Principală nr. 101/C, județul Cluj.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj în zilele de luni-joi între orele 08.00-16.30 şi vineri între orele 8,00-14,00, în termen de 5 zile de la publicarea anunțului în ziar”

PRIMAR,

Ing. Moldovan Ana Liliana

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time