Radu Hanga va fi candidatul ALDE la alegerile din 5 iunie

radu hanga alde ioan moldovan mircea irimie

Vineri, 15 aprilie 2016, Radu Ioan Hanga, actualul primar în funcţie, şi-a anunţat candidatura din partea ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor). Mişcarea vine după ce PSD Câmpia Turzii l-a anunţat candidat pe Petre Pop.

Până nu demult acţionam cu încredere şi cu convingere în cadrul organizaţiei PSD, însă în ultimele luni au început să apară unele semne care indicau o separare a conducerii politice a PSD-ului de primar. Semnele au fost discrete, semnele le vedea cine avea ochiul format să le vadă, nu le vede toată lumea.

De-a lungul timpului divergenţa s-a accentuat, şi-au apărut interese de altă natură decât susţinerea la alegerile din iunie a candidaturii domnului Hanga şi am simţit orientarea în alte direcţii. N-am comentat şi nu m-am lansat în discuţii, pentru că nu poţi să discuţi despre ceva ce se va întâmpla până când nu este momentul potrivit. A apărut momentul potrivit cu acel sondaj de opinie, după părerea mea discutabil, după care s-a afirmat că domnul Hanga nu ar avea o cotă de încredere suficientă şi aşa mai departe.

Mi-am pus întrebarea „Ce fac?”. În primul rând n-am socotit că este o dramă ca cineva să aibă părerea că mi-a scăzut cota. Nu este nicio problemă, cota fiecăruia ba creşte, ba scade, până la urmă este o problemă de imagine pe care o ai. Imaginea se crează de la sine prin ce faci sau imaginea se poate crea sau deteliora prin intervenţii interesate din tot felul de direcţii. Am luat lucrurile aşa cum sunt. Am zis că e în regulă, candidează cine doreşte, îi doresc succes şi la revedere!

M-am gândit după aceea ce fac în continuare. Pentru mine situaţia nu e foarte complicată, pentru că la vârsta asta nu simt o nevoie arzătoare să mă apuc să-mi demonstrez capacităţile, talentele şi să demonstrez altora ce carieră pot să fac. Eu însă cred că sunt util în continuare. Am primit oferte şi propuneri din mai multe direcţii pentru a candida în alte grupări politice. M-am apropiat de domnul Neluţu Moldovan pentru că noi ne cunoaştem de zeci de ani, ne-am mai intersectat pe parcursul vieţii, ne-am mai despărţit, suntem cunoştinţe vechi, ne cunoaştem şi unul pe altul... şi cele bune şi cele rele şi năravurile şi talentele.

Am fost 4 ani primar. Am mai fost primar şi în anul 2000 timp de 9 luni de zile şi în 9 luni de zile s-a făcut iluminatul în oraş. Mi s-a propus atunci de către domnul Soporan care era prefect să preiau CUG-ul. M-am dus şi am preluat CUG-ul. Am venit acum şi am stat 4 ani şi vreau să vă spun că nu am niciun motiv, nu ca să nu stau cu fruntea jos, n-am niciun motiv să nu stau cu fruntea sus. Primăria n-a fost bogată în perioada asta, dar din resursele pe care le-am avut s-au făcut tot felul de lucrări de interes public care cred eu că îi bine şi eu să le afirm şi noi să le ţinem minte, ele fiind o bază pentru o viitoare atitudine dacă vom câştiga alegerile. Adică dacă am făcut ceva în aceşti 4 ani, asta se constituie în garanţie că şi în următorii ani vom avea rezultate şi vom rezolva probleme care interesează publicul.

S-a făcut hala agroalimentară din Piaţa Unirii, s-a modernizat Piaţa Mureşului. S-a amenajat Parcul Mare, după mai bine de 25 de ani s-a discutat despre Parc (Berc).... era plin de bălării, ca o pădure inutilizabilă. Împreună cu domnul Şandru, care era la salubritate, fără să-i plătim niciun ban, în 2 luni am curăţat parcul. Deci se poate face, dar trebuie să ai ideile clare şi să ai voinţa de a face. Nu mai stau să înşir (realizările), pot să spun că nu am stat degeaba patru ani şi ca atare, am hotărât să candidez din nou. Sper să avem rezultate bune în alegeri.” a delarat Radu Hanga.

Anunţul candidaturii lui Hanga pune PSD Câmpia Turzii într-o situaţie dificilă, iar un scor electoral mai bun al candidatului ALDE comparativ cu PSD ar putea duce la schimbărea conducerii social democraţilor.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time