Meteo 25-31 mai 2016: Află cum te va afecta vremea în următoarea perioadă

prognoza meteo campia turzii soare nor fulger

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp apropiat de normal din punct de vedere termic și destul de frumos sub aspectul vremii mai ales din weekend până marți, atunci când și temperaturile au început să crească și să ajungă mai ridicate decat media climatologica cu pana la 2-3 grade. Pana sambata insa am avut parte de maxime ce au ajuns pana la 15-16 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme rece pentru a doua jumatate a lunii mai. In medie temperaturile au fost foarte apropiate de normal.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere pana in weekend si marti, inregistrandu-se un total de precipitatii de 19 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se se modifca, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mari de aparitii pana spre weekend, urmand ca vremea sa redevina frumoasa si stabila de vineri. Temperaturile vor ajunge mai mari decat normalul perioadei, maximele depasind 22-29 grade. Pana acum pentru luna mai a acestui an precipitatiile cazute au ajuns la 93%, in decursul celo 24 zile scurse, iar temperatura a fost cu 2.7 grade mai scazuta decat normele climiatologice primelor trei decade de florar.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 18 mai când maxima a urcat la 15 grade, minima atingând 4 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 23 mai când maxima a ajuns la 27 grade, minima coborând la 14 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 12 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 23 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat relativ identic, incalzirea vremii fiind insa evidenta, iar diferentele de temperatura fiind mai mari totusi. Precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 25 - 31 mai vremea va fi apropiata de normal, poate chiar mai calda cu 3-4 grade fata de normele climatologice si frumoasa de vineri pana la finalul inrtervalului, precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara miercuri si joi. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 19 si 29 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normalul lunii in care ne aflam la inceput, urmand ca apoi sa devina chiar mai calda.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 6, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 25 mai , va fi o zi caracterizată de un cer in general mohorat, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 2 ore, maxima oprindu-se la 19 grade Celsius, in scadere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 18 km/h din direcţia N-V. Sanse de precipitatii 100%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 11 grade pe fondul unui cer innorat.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele nu va prea reusi sa straluceasca. Sanse de precipitatii 90%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 16 km/h din directia V. Temperatura maximă va creste fata de ziua precedentă si va atinge 22 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 12 grade pe fondul unui cer in degajare. Sunt posibile din nou fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Vineri, 27 mai, aspectul vremii va fi următorul: cer senin, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fată de joi, ajungând la 25 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 12 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va fi frumoasa: cer in general senin si o maxima in crestere de 26 grade Celsius, vânt slab de 14 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 13 grade pe fondul unui cer senin.

Duminica 29 mai va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 12 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 20%. Vântul va sufla slab cu viteză de 14 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 27 grade. Noaptea minima va coborî până la 14 grade Celsius pe fondul unui cer senin.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul senin în care regimul termic va fi in crestere, datorita unei mase de aer mai calda venită din S-V continentului si intrate sambata seara in peisaj. Sanse de 10% pentru ploaie, maximă de 29 grade si vânt slab de 14 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 14 ore. Noaptea va aduce o minimă de 13 grade si un cer variabil.

Marti aspectul vremii se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 27 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 70%. Spre dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice Soarele va străluci 6 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 12 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mari de precipitatii.

Câteva sfaturi si predictii:

- vremea va fi in general frumoasa si luni vom avea parte de cea mai ridicata temperatura a ultimelor 8 luni: 29 grade

- urmeaza un weekend cu vreme buna astfel incat cei dornici de iesiri in natura pot sa nu-si faca griji din cauza ploilor

- se pare ca ploile vor reveni dupa data de 30 mai, dar temperaturile nu vor fi foarte mult afectate. Iunie se anunta o luna destul de ploioasa in prima parte a sa urmand ca in a doua jumatate sa se instaleze vremea buna.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

badge-new

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-hot

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-top

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time