Fabrică de 17 milioane de euro la Câmpia Turzii

La Lorraine fabrica macromex campia turziiCâmpia Turzii are începând de ieri o nouă fabrică de panificație congelată. Investiția, care se ridică la 17 milioane de euro, a fost făcută de Macromex, cel mai mare distribuitor de produse alimentare la temperatură controlată de pe piață, și La Lorraine Bakery Group, producător belgian de produse de panificație și patiserie.

"Fabrica reprezintă primul rezultat al cooperării. Am cumpărat acum doi ani 4,3 ha de teren, pentru o investiţie greenfield. Fabrica a fost realizată într-un an şi trei luni: am început în iulie 2010 şi am terminat în septembrie 2011", a declarat la inaugurare Guido Vanherpe, reprezentantul La Lorraine Bakery Group.

Investițiile vor ajunge la 40 de milioane de euro

Investiţiile în fabrica de panificaţie situată în Parcul Industrial Reif, care se întinde pe o suprafaţă de 5.750 mp, vor continua în următorii ani, odată cu instalarea unor noi linii de producţie și vor ajunge la 40 de milioane de euro. În prezent, în cadrul fabricii situată în Parcul Industrial REIF din Câmpia Turzii lucrează 25 de angajaţi, dar cu noile investiţii programate vor fi create circa 100 de noi locuri de muncă.

Fabrica va produce în special baghete, chifle și croissante

Noua fabrică va produce în primul rând pentru piața locală, unde compania vrea să acopere toate canalele de vânzare (comerțul modern, cel tradițional și segmentul de foodservice), luând totodată în considerare și exporturile către Bulgaria, Serbia și Muntenegru.

La Câmpia Turzii se vor produce baghete, chifle, specialități de panificație (ciabatta sau focaccia), dar și croissante.

La Lorraine face parte din grupul belgian Vanherpe Food Group, care are şi o divizie de dulciuri (Astra Sweets) şi o companie de morărit (Paniflower). Grupul dezvoltă şi un lanţ de magazine de sanwich-uri în Belgia, în sistem de franciză, sub brandul Panos.

la lorraine bakery group

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time