Vineri, 04 August 2017

Ședința festivă cu ocazia Zilelor municipiului Câmpia Turzii

În urma şedinţei extraordinare a Consiliului Local din data de 31 iulie 2017, a hotărârii de Consiliul Local nr.123, marți 1 august 2017,în sala mică a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, a avut loc  o ședință festivă a consililui local  prin care s-au oferit titlul de Cetățean de Onoare unor personalități care și-au adus contribuția, prin diverse activități la promovarea municipiului Câmpia Turzii.

De asemenea s-au acordat diplome de apreciere directorilor instituțiilor, directorilor de şcoli şi licee, actuali pensionari, aflaţi în viaţă. În cuvântul de deschidere, primarul minicipiului Câmpia Turzii Dorin Nicolae Lojigan, a adresat mesajul de deschidere, a şedinţei oficiale şi mesajul către cetăţeni  cu privire la cea de a XX-a ediţie a Zilelor Municipiului „ Câmpia Turzii - Porţi Deschise” 1-13 august 2017.

S-au acordat titlul  de „Cetăţean de onoare” – post mortem:

  • Domnului Radu Florin Borza – pentru contribuţia sa adusă la nivel municipal în domeniul economic, implicare activă în administraţia locală şi judeţeană, în viaţa politică şi în acţiuni şi activităţi socio-umane.
  • Domnului Nicolae Raab – pentru contribuţia sa adusă la nivel municipal, naţional şi internaţional în domeniul sportiv, renumit jucător de fotbal şi antrenor la nivel naţional şi internaţional.

S-au acordat titlul  de „Cetăţean de onoare”:

  • Domnului Arpad Dorin Ratz - pentru contribuţia sa adusă la nivel municipal, naţional şi internaţional în domeniul inovaţiei, ridicarea prestigiului municipiului prin exprimarea pasiunii şi creativităţii.
  • Domnului Nicușor Lăcătuș - pentru contribuţia sa adusă la nivel municipal şi naţional în domeniul cultural, pregătire susţinută a tinerelor talente, acţiuni constante de voluntariat, activităţi civice organizate cu impact pozitiv pentru cetăţenii municipiului şi numeroase acţiuni umanitare la nivel zonal.
  • Domnului Ioan Alexandru Gabor - pentru contribuţia sa adusă la nivel municipal, naţional şi internaţional în domeniul cultural, de promovare a folclorului românesc în ţară şi străinătate, recunoscut ca unul dintre cei mai renumiţi instrumentişti şi dirijor de orchestră din România.
  • Domnului Petru Santeiu - pentru contribuţia sa adusă la nivel municipal, naţional în domeniul sportiv, renumit jucător de tenis şi antrenor la nivel naţional şi internaţional.

 

Lăcătuș Nicușor, cetățean de onoare:

  • Domnule primar, domnule viceprimar, doamnelor și domnilor consilieri, stimați invitați, pentru început doresc să vă spun, că mă onorează această dinstincție, mulțumesc primăriei municipiului Câmpiei Turzii, pentru că mi-au apreciat cei 15 ani de voluntariat, de asemenea, doresc să mulțumesc d-nului Rusu Eugen, directorul Casei de Copii, care mi-a călăuzit buna educație, de asemenea doresc să mulțumesc d-nei Florian Prahoveanu pentru că mi-a insuflat dragostea pentru activități de voluntariat, de asemenea doresc să mulțumesc Clubului Copiilor și Bazei 71 Aeriene pentru sprijinul acordat în derularea activităților. Mai doresc să mulțumesc voluntarilor în carea am găsiut sprijinul necesar în  desfășurrea activitățiilor, colegilor din Asociația Civică pentru Inițiativă și Acțiune Comunitară. Vreau să vă spun că pentru mine voluntariatul nu a avut și nu are culoare politică. Mulțumesc de asemenea generaților de copii, care mi-au hrănit sufletul prin modul lor de a fi, și nu în ultimul rând doresc să-i mulțumesc soției mele care mi-a înțeles acea vocație de a fi voluntar. Vă mulțumesc.

Borza Camelia, soția regretatului Radu Florin Borza:

  • În primul rând vreau să-i mulțumesc d-lui primar, d-lui viceprimar, consilierilor care au avut această inițiativă de al premia pe soțol meu (Radu Florin Borza) și tuturor prietenilor, cunoscuților și cetățenilor municipiului Câmpia Turzii, care au crezut în el, l-au ajutat, au fost lângă el atât în viața profesională unde Radu a încercat să exceleze cât și în viața politică. Vă mulțumesc tuturor.         

 S-au acordat diplome de apreciere directorilor instituțiilor, directorilor de şcoli şi licee, actuali pensionari, aflaţi în viaţă:

  • Domnului Ioan TULAI - director  Şcoala Generală nr. 5 , perioada  1976 -1989.
  • Doamnei Maria CRĂCIUN -director al Liceului Teoretic, perioada 1989- 1990.
  • Doamnei Angela MARIAN - director al Liceului Toretic „Pavel Dan” în perioada:  1992 –   1994 şi  decembrie 1998 – ianuarie 2017.
  • Doamnei Mariana SOPORAN - director al Liceului Teoretic Pavel Dan în perioada septembrie 1994 - noiembrie 1998.
  • Domnului Alexandru DEAC – director Liceul Industrial, în perioada 1986 – 1990.     
  • Doamnei Zenaida FĂGĂDAR - director Grup Şcolar Industrial Metalurgic, în perioada 1995 – 1998 şi 2006.
  • Domnului Simion MARIAN - director Grup Şcolar Industrial Metalurgic, în perioada 1998 - 2001
  • Doamnei Dorina SĂRMĂŞAN – director al Colegiului Tehnic Victor Ungureanu, în perioada 2001 – 2006.
  • Domnului Dragomir TITU - director Şcoala Generală nr.1, în perioada 1963 – 1971
  • Doamnei Augusta BARBU - director Şcoala Generală nr.2 , în perioada 1971 – 1980
  • Doamnei Florica GIURGIU - director Şcoala Generală nr.1 în perioada 1962-1968, respectiv în perioada 1975-1977 şi director Şcoala Generală nr.2 , în perioada 1988 - 1990.
  • Doamnei Mariana CÎMPEAN - director Şcoala Generală Avram Iancu, în perioada 1990-2007
  • Domnului Eugen RUSU - director Şcoala Generală nr.1, în perioada 1968-1975.
  • Doamnei Olivia RUSU - director Şcoala Generală nr.1, în perioada 1977-1979 -
  • Domnului Emil BUJOR - director Şcoala Generală nr.1, în perioada 1979-1995.
  • Doamnei Felicia HIDIŞAN - director Şcoala Generală Mihai Viteazul, în perioada 1995- 2009.

În încheierea acestei ședințe festive, grupul vocal ,,Melody” de la Clubul Copiilor a susținut un mic recital artistic.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time