Marți, 02 August 2016

Delegația Municipiului Câmpia Turzii tratată cu indiferență şi desconsiderare la Kisber, Ungaria?

Pagina de propagandă, Știri De Câmpia Turzii,  folosită de PSD Câmpia Turzii pentru informare/dezinformare (după caz), a anunţat în cursul zilei de marţi, 2 august 2016, că delegaţia locală formată din consilieri locali şi membri ai societăţii civile care s-a deplasat în Kisber (Ungaria) a fost tratată cu dispreţ şi indiferenţă de autorităţile locale, fapt ce a făcut ca delegaţia să revină mai repede acasă.

"În 22-25 Iulie 2016, o delegație a municipiului Câmpia Turzii formată din consilierii locali, Varodi Ioan PNL, Tot Vasile PPU, David Gabriel PSD, Rece Gheorghe PSD, Vitus Ioan UDMR si Demeter Atilla reprezentant al societății civile de etnie maghiara, la invitația autorităților maghiare, s-au deplasat la Kisber Ungaria, localitate înfratită cu municipiul Câmpia Turzii. Delegația aprobată de Consiliul Local a avut surpriza neplăcută să fie abordați de către autoritățile maghiare, respectiv primarul Kisber Sinkovicz Zoltán cu indiferență, mai mult decat atât, consilierii romani au fost cazați pe la persoane particulare din Kisber, iar masa le-a fost servită pe bonuri, la corturile comercianților maghiari, în condițiile în care maghiari au fost tratati întodeauna de autoritățile din Câmpia Turzii la nivelul unei delegații internaționale ( cazare si masa hotel, excursii etc.). Acest fapt a generat o poziție ferma din partea consilierului UDMR Vitus Ioan, care le-a reproșat autorităților din Ungaria modalitatea de a trata delegația din România, reproș care sa transformat într-un mic conflict.

Menționăm că dupa o asa ospitalitate, delegația din România s-a întors mai repede acasă.

Este foarte curios modul in care a fost tratată delegația română în condițiile în care la conducerea municipiului Câmpia Turzii se află un viceprimar UDMR." se arată pe pagina administrată de consilierul judeţean PSD, Pop Petre.

Dată fiind gravitatea acuzaţiilor făcute, aşteptăm un punct de vedere atât din partea autorităţilor locale, cât şi din partea administratorului paginii, Petre Pop.

UPDATE: Reactia lui Petre Pop: "După ce m-ați contactat, am purtat o discuție cu colegii mei consilieri locali care au fost plecati în delegatie la Kisber, care mi-au confirmat cele relatate de dvs. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, avand în vedere faptul că membrii consiliului local au fost într-o delegatie oficială, delegatie aprobată de Consiliul Local si care a reprezentat municipiul Câmpia Turzii. Cred că astfel de parteneriate se bazează pe principiul reciprocității, municipalitatea din Câmpia Turzii întodeauna a fost o bună gazdă și și-a tratat oaspeții ca atare. Având în vedere relațiile bune care au existat până în prezent între Kisber si Câmpia Turzii, sper să fie doar un simplu incident care însă nu trebuie să se mai repete și relatiile noastre să continuie, într-un spirit de prietenie si colaboare."

Read more...

Primăria Câmpia Turzii: comunicat referitor la furtuna din 1 august 2016

Viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Róbert István SZABÓ, a mobilizat o echipă din municipiul nostru pentru a interveni în urma avertizării meteorologice de furtună anunţată pe data de 1 august 2016.

La ora 16.00, echipa de intervenţie formată din: S.C. Domeniul Public S.A., Compania de Salubritate, Compania de Apă Arieş-filiala Câmpia Turzii, S.C. Electrica, S.C. Reea Procons Serv SRL, Poliţia Municipiului Câmpia Turzii, Serviciul Public Poliţie Locală, Serviciul Situaţii de Urgenţă şi Echipa de Pompieri ai municipiului, au intervenit în următoarele locaţii: 

- Pasajul de sub calea ferată – vidanjare de către Compania de Apă Arieş şi dirijare trafic de către Poliţia Rutieră a Municipiului;

- Cartier Şarât – vidanjare apă de pe străzi şi curţi-Compania de Apă şi Echipa de Pompieri;

- Strada Andrei Mureşanu, lângă Pasarelă – vidanjare apă  de pe stradă şi curţi- Echipa de Pompieri;

- Strada Retezatului şi strada Constructorilor–eliberare căi de acces în urma pomilor căzuţi – S.C. Domeniul Public;

- Parcul Central Ionel Floaşiu–eliberare alee în urma bradului căzut-S.C.Domeniul Public şi S.C.Reea Procons Serv SRL;

- Parcul Municipal-împrejmuirea zonei afectate pentru evitarea accidentelor şi intervenţie pentru eliberarea celor zece pomi căzuţi. S-a eliberat platforma betonată şi pista de biciclete de către S.C. Domeniul Public, Compania de Salubritate şi Serviciul Public Poliţie Locală;

- O echipă formată din zece persoane de la Compania de Apă a desfundat manual scurgerile de ape pluviale pe toate arterele de circulaţie din municipiu.

- Au fost verificate dacă există fire căzute în urma pomilor sau a crengilor căzuţi pe strada Laminoriştilor, cartier Şarât şi zona străzii Pârâului,  de către S.C.Electrica SA şi SC Reea Procons Serv SRL.

S-au dat curs la toate solicitările primite telefonic din partea locuitorilor municipiului, au fost ridicaţi  pomi căzuţi şi crengi rupte  din curţile şi grădinile oamenilor, ex.: de pe strada Pârâului. În data de 1 august, la ora 19.30, toate căile de acces din municipiu au fost eliberate.

În această dimineaţă, începând cu ora 06.30, o echipă de la S.C. Domeniul Public, Compania de Salubritate S.A., Serviciul Public Poliţie Locală-Compartiment Mediu şi beneficiarii de ajutor social care prestează muncă în folosul comunităţii, se ocupă de eliberarea pomilor căzuţi în Parcul Municipal care au rămas neridicaţi de aseară. 

Viceprimarul municipiului Câmpia Turzii mulţumeşte întregii echipe care a intervenit şi cetăţenilor municipiului care au sesizat pagubele produse, dând dovadă de spirit civic, uşurând astfel, munca organelor implicate în această acţiune.

Acesta declară că administraţia publică împreună cu Serviciile Locale, sunt în continuare pregătite pentru a interveni în cazul posibilelor fenomene meteorologice anunţate.

Serviciul Relaţii Publice

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time