Tişe a pierdut negocierile cu Ryanair. Irlandezii vor opera pe aeroportul din Târgu Mureş

ryanair aeroportul targu muresCompania Ryanair va opera pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureş. Anunţul a fost făcut azi de conducerea aeroportului după încheierea negocierilor.

"Compania aeriană irlandeză urmează să opereze de pe Aeroportul din Târgu Mureş după obţinerea susţinerii financiare prin formele de publicitate/marketing din partea Consiliului Judeţean Mureş, adică măsuri de publicitate pentru judeţul Mureş care promovează potentialul zonei deservite de Aeroportul Târgu Mureş eventual prin Asociaţia Judeţeană de Turism Mureş, pe site-ul operatorului aerian low cost şi în broşurile acestuia distribuite în cele 31 de baze ale sale din Europa. Aceste măsuri sunt menite să atragă turişti şi oameni de afaceri în judeţul Mureş, printr-o poltică de marketing transparentă a administraţiei publice locale", au precizat reprezentanţii Aeroportului Transilvania.

Irlandezii de la Ryaniar au început negocierile cu Aeroportul Transilvania Târgu Mureş încă din martie 2008. Reprezentanţii Aeroportului au făcut referire şi la atitudinea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe faţă de Consiliul Judeţean Mureş şi negocierile cu Ryanair.

"Conducerea Aeroportului Transilvania Târgu Mureş a constatat cu regret atacurile repetate ale preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj asupra Consiliului Judeţean Mureş şi asupra Aeroportului Transilvania Târgu Mureş chiar şi în privinţa negocierilor cu Ryanair. Precizăm că, operatorul aerian Ryanair pune accent în principal pe condiţiile tehnice şi de securitate aeronautică ale aeroportului unde operează, pe baza celor mai ridicate standarde de cerinţe ale autorităţii aeronautice civile irlandeze şi mai puţin pe partea de taxe şi tarife aeroportuare practicate. De altfel şi plângerea formulată privind presupusul ajutor de stat acordat de Aeroportul Transilvania Târgu Mureş unui operator aerian nu poate decât să constate corecta respectare a prevederilor legale din Uniunea Europeană şi din România, pe care Consiliul Judeţean Mureş şi Aeroportul Transilvania le-a practicat. Totodată, este de apreciat şi un exemplu pozitiv demn de urmat, efortul real al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj pentru susţinerea conducerii Aeroportului Cluj atât în dezvoltarea tehnică a infrastructurii de aeroport, în general, cât şi în negocierile cu Ryanair, în mod special", au mai spus reprezentanţii Aeroportului.

Ryanair este o companie aeriană irlandeză, lider al companiilor de transport aerian low-cost din Europa. Ryanair are 44 de baze şi peste 1300 de rute. Flota este formata din 272 aeronave Boeing 737-800. În anul 2010, compania a transportat 72 de milioane de pasageri, faţă de 65 de milioane în anul 2009.

În aprilie 2008, compania a intrat pe piața din România cu zboruri de pe aeroportul din Arad, după care acestea s-au extins pe aeroportul din Constanța.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time