Accident tragic în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier. Printre victime se află şi trei copii

accident-ungaria-1-szeged-roÎn urma impactului dintre un microbuz şi un tir, 14 români şi-au pierdut viaţa într-un grav accident produs în Ungaria, alte două persoane, grav rănite.

Accidentul s-a produs pe autostradă, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged, când, potrivit primelor cercetări, un autotren a rupt parapetul şi a intrat pe contrasens, lovind în plin microbuzul, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Doris Mircea, printre victime se află şi trei copii, cu vârste între 7 şi 14 ani. Acesta a mai precizat că autotrenul venea dinspre Arad şi se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul, venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti.

Două echipe ale Poliţiei Rutiere Timiş au ajuns în Ungaria, la locul accidentului, pentru a ajuta la identificarea victimelor

Şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului, a declarat că Poliţia Timiş a fost informată despre accident de către autorităţile ungare, care au cerut sprijin la faţa locului pentru identificarea victimelor.

Tahometrul din autotrenul implicat în accident, ridicat pentru stabilirea vitezei

Anchetatorii aflaţi la locul accidentului din Ungaria au ridicat tahometrul din autotrenul care a lovit microbuzul în care se aflau români, urmând ca acest aparat să fie analizat, a declarat luni pentru MEDIAFAX Ioan Benze, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria.

Ioan Benze a spus că tahometrul conţine date despre viteză, turaţia motoarelor, sub formă de diagramă, acest aparat înregistrând inclusiv opririle.

Autorităţile din Ungaria au ridicat acest aparat şi urmează să-l analizeze, pentru a stabili condiţiile în care s-a produs accidentul, a adăugat ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria.

Sursa: Mediafax

Foto: Hirado.hu

accident-ungaria-hirado-ro

accident-ungaria-2-szeged-ro

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time